2008. november 22., szombat

Krémlevesek I. - Brokkoli krémleves


Tegnap kiműtötték a bölcsességfogamat... Maga a műtét sem volt egy kellemes procedúra, de az este, illetve a mai nap még ezt is túl (vagy inkább alul) szárnyalták.

Mára a fájdalmon túl az éhség is kezdett már erőt venni rajtam, ezért adott volt a kérdés: mit egyek...? A páromat előre felkészítettem, hogy a következő napokban laposakat és krémeseket fogunk enni, mert csak azok férnek bele a számba.

Még múlt szombaton vettem brokkolit, és mivel nem sikerült ezidáig felhasználni, most eljött az ideje. Ma ebédre a fogam hűtésére használt, és ezáltal kiolvadt spenót és egy kis finom brokkoli krémleves volt. Ez utóbbi receptjét közzé is teszem.

Brokkoli krémleves

Hozzávalók:
  • 1 fej brokkoli
  • víz
  • 2 db alnatura leveskocka
  • zúzott fokhagyma
  • fél doboz zabtejszín (elhagyható)
  • sörélesztőpehely (elhagyható)

A brokkolit kevés vízzel és a leveskockával feltettem főni (azaz inkább párolni). Amikor megpuhult, botmixerrel pépesre zúztam, majd felöntöttem vízzel, hogy elérje a kívánt sűrűséget. Ezután kerülhet bele a zabtejszín, ha valakinek van otthon elfekvőben, és kicsit össze kell rottyantani. A zúzott fokhagyma a legvégén kerüljön bele. Tálalásnál megszórhatjuk sörélesztőpehellyel is.

Candida diétázók sörélesztőpehely és élesztőmentes vegeta/leveskocka nélkül fogyaszthatják!

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

siccike írta...

Vicces, nálam is éppen most fő a holnapi brokkoli krémleves!:-)) Az élesztőpehelytől jobban benne maradnak a vitaminok, vagy hogyan értetted? Jobbulást a fogfájáshoz, nagyon nem irigyellek!

Unknown írta...

Szia Siccike,

úgy látszik, egymásra hangolódtunk :-) sokszor előfordul velem is, hogy valami eszembe jut, hogy megfőzöm, és valamelyikőtök megelőz vele :-)

A sörélesztő pehelyben lévő B vitaminok maradnak meg jobban, ha nem hőkezelem, hanem csak a végén keverem bele a levesbe.

Az a baj, hogy a vitaminok nagyon kis hőfokot élnek csak túl, ezért igyekszem mindenhez nyerset enni. Hát most ezt a fogfájás miatt sajnos kihagytam.

Köszönöm az együttérzést, egyelőre próbálkozom a házi patikával (borogatás, homeopátia, teák, grapefruit mag csepp, stb.). Ha nem használ, cataflam lesz belőle.

N

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies