2009. március 31., kedd

Rakott kel - vegán, anti-candidás



Hozzávalók:

  • barnarizs
  • gabonakolbász
  • kelkáposzta levél
  • "tejföl" napraforgóból vagy kesudióból
  • olaj,
  • fűszerek
A barnarizst előző nap beáztatom, majd megfőzöm. Nálunk állandó vendég az áztató tál, mert ígz megspórolom a főzési időt és a vitaminok is megmaradnak :-)

A jénai tálat olajjal kikenem, rá rakom a kelkáposzta leveleket, rá a barnarizst, majd gabonakolbászt. Aki szereti a füstös ízeket, kapható füstölt változatban is, én most csípőskolbász ízűt használtam, amiről húsevő barátaim sem mondanák meg, hogy nem húsból van. :-)

A kolbászra ment a tejföl fele. A tejfölt így készítem. Majd újra kelkáposzta, rizs, tejföl a tetejére. Sütőben kb 40 percig sütöm, 180-200 fokon, és salátával nagyon-nagyon gyorsan megesszük :-)

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies