Korábbi zöldséges tésztáimnál rájöttem, hogy ha a vékony szeletekre vágott répát olajban szójaszósszal ropogósra pirítom, hasonlatossá válik a gombához :-) (a jól ismert és állatokra emlékeztető szivacsos állagot azért nélkülözi, szerencsére) Ezen az úton elindulva hagymát dinszteltem, és már ment is rá a répa, majd a paprika. Jól megpirítottam, felöntöttem vízzel, ízesítettem pirospaprikával és had rotyogjon. Kicsit később raktam bele padlizsánt, majd cukkinit, hogy pont együtt legyenek puhák. A legvégén pedig "tejfölt" készítettem az alábbi módon:
- hántolt napraforgót botmixerrel leturmixoltam először csak kevés, majd egy pár perces pihenő után még egy kevés víz hozzáadásával. Akár be is lehet áztatni előtte a napraforgót, megszívja magát vízzel, felpuhul, majd a turmixolás hatására kifehéredik, besűrűsödik - ezért kell a pihenő és a fokozatos higítás.
- ízesítettem citromlével és egy kis sóval és már ment is a zöldségpörköltbe "habarásként". Ahogy Anyum mondja: "Rottyan egyet és kész". :-)
Tegnap tésztával, ma barnarizzsel esszük.
Jó étvágyat!
ui: párom reakciója a "hasonlít a gombapörköltre?" kérdésre: "Cica, mióta nem ettél gombát?" :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése