2008. október 31., péntek

Vegán kapros-tejfölös zöldség

Ez egy nagyon egyszerű étel lesz, amit szerintem hétvégén meg fogok újra csinálni. Kb. 2-3-szor csináltam eddig, de a múltkor Barbóca barátnőm párjánál is sikert aratott, pedig Barbi is meglehetősen jól főz.


Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma,
  • 1 padlizsán,
  • 1 cukkini,
  • szójaszósz
  • szójatejföl
  • kapor
  • (fokhagyma)

A hagymát olajon megdinsztelem, beledobom a vékony, hosszúkásra vágott padlizsánt, majd félidőben a karikára vágott cukkinit, és szójaszósszal összesütöm. Ha kész, belekeverem a szójatejfölt, és friss kaporral fűszerezem. Bedobom a hűtőbe, hogy összeérjen, és általában hidegen szoktuk enni - legalábbis nyáron úgy ettük. :-) Hát ennyi, és isteni finom... Múltkor kuszkusszal és friss salival tálaltam.

Jó étvágyat!



2 megjegyzés:

Vera írta...

SZia Norci!

Most bukkantam rád, és nagyon tetszik a blogod!!! Írjál még sokat arról, hogyan gondolkodsz, meg sokminden másról!

Norci írta...

Szia Vera!
Mindenképpen fogok irni a gondolkodásmódomról, akár a vegánról, akár a spirituálisról, mert ez életem szerves részét képezi. Van jó pár irásom közösség, elengedés, bátorság, párkapcsolatok, stb. témában, de már a fejemben érlelődik a férfiasságról-nőiségről, halálról is újabb gondolatmenet...
Örülök, hogy tetszik, olvasd rendszeresen, mert állandó kommunikálási, közlési "kényszerem" van :-)

üdv,
N

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies