2009. október 28., szerda

Vegán brownie karobból




Nem szerettem a karobot - eddig... Katus barátnőmtől kaptam ezt a receptet, megcsináltam, és eszméletlenül finom lett! Nem érezni rajta a karobot, puha, szivacsos, omlós állaga lett, nagyon meg vagyok vele elégedve!

Nagyon gyors, könnyű megcsinálni, úgyhogy a muffin mellett ez lesz a kedvenc sütim, azt hiszem. A recepten annyit változtattam, hogy sütőpor helyett szódabikarbónát kapott, a sót és a szezámmagot kihagytam belőle, sokkal több vizet és fele annyi cukrot tettem bele, mert még változatlanul nem birjuk az édeset. Azért - amint a kép is mutatja - Balázs evett hozzá Ikeás lekvárt, aminek nagy része cukor...

Hozzávalók:
  • 1 csésze teljesőrlésű tönköly liszt
  • fél csésze bio nádcukor
  • 1/3 csésze karobpor
  • 1/3 csésze olaj
  • 3/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 1/3 csésze viz

A hozzávalókat elkeverem, sütőpapirral kibélelt tortaformába rakom és 200 fokon 30 perc alatt megsütöm.

Tipp: candida diétázók cukor helzett steviát tehetnek bele!

Jó étvágyat!




1 megjegyzés:

Eszter írta...

Kedves Nóra!
ma megcsináltam a brownie-t, és tényleg nagyon finom!!!!puha, omlós, egyszóval tökéletes sütemény!! :):)
Köszönöm a receptet!
Eszter

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies