2009. október 8., csütörtök

Alnatura leveskocka

Tegnap DM-ben jártam, nem kifejezetten ezért, de hamár ott voltam, felkaptam 2-3 leveskockát. Már pár lépéssel odébb jártam, mikor eljutott a tudatomig a kép, visszafordultam: megláttam a leveskocka mellett egy teljesen ugyanilyen csomagolású kockát, csak az tyúkhúsleveskocka volt...

Na, akkor nézzük is meg az ügyet kicsit. Megfordítom a címkéjét, átnézem az összetevőket, abban nincs változás - időről időre mindig átpásztázom a jól ismert termékeket is, mert szokták változtatni az összetételt! Viszont alatta ott a felirat, hogy nyomokban tartalmazhat tejet, tojást, mustárt... Hm, ez eddig nem volt rajta, legalábbis én úgy emlékeztem. Visszaraktam, és otthon megnéztem - tényleg nem volt az eddigin. Ekkor beugrott, hogy kb 2-3 hónappal ezelőtt volt úgy, hogy kb. 1 hónapig nem lehetett kapni ezt a kockát szinte semelyik DM-ben. Lehet, hogy időközben bevezették ezt a másik kockát, megváltoztatták a gyártási folyamatot, és már nem tudják garantálni azt, hogy nem kerül bele tej, tojás? Ez csak feltételezés, próbálok utána nézni, addig viszont nem fogom venni. Feltettem a kérdést az Alnatura honlapján, kíváncsian várom a választ, hogy tudják-e garantálni, hogy tisztán növényi a termék?

4 megjegyzés:

Szamóca írta...

Norci, én is pár hónapja vettem újfajta leveskockát. Bár az Alnaturát sosem használtam, csak Rapunzel volt itthon mindig, de én sem kaptam ezt legutóbb. Most valami Erntesegen nevű van a polcon, bár még nem próbáltam ki, de az összetevői alapján szimpatikus.

Szabó Gábor írta...

Norci, próbáltad esetleg már a "natur vegetát" ?
az 100%-ban szárított és darált zöldségeket tartalmaz só hozzáadása nélkül. Régen használtuk és jó tapasztalatunk volt vele.

Unknown írta...

hmm
alapvetoen nem ertem hogyha tyukhusleves kocka akkor a tyuk hogy legyen novenyi?
a masik hogy rendelet van, hogy ra kel irni, ha abban a gyarban ahol eloallitjak feldolgoznak tejes tojasos cuccot is...
amugy meg ok a BIOt garantaljak nem?

Unknown írta...

Kedves Révay,

Nem, ez zöldségleveskocka, a mellette lévő volt a tyúk, onnan gyanítottam, hogy valami változás állt be a termelésben, mert korábban nem volt ilyen termék.

A rendelet azért van, mert az allergiásoknál súlyos rohamot okozhat, ezért így védekeznek ellene. Ennek tudatában vagy megveszem, vagy nem, de a kockázat benne van, hogy tartalmazhat, nem tudják garantálni.

Ha a csomagoláson rajta van, hogy tisztán növényi, akkor én elvárnám, hogy ne kerülhessen bele tojás. Ezt nem tudják garantálni, csak azt, hogy bio termesztésből származik az alapanyag, ami direkt van benne.

N

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies