2009. augusztus 9., vasárnap

Legújabb szerzeményem: Himalája-só

Tegnap az Aldiban találtam rá erre a sóra, amire már egy ideje vágyom, csak eddig elriasztott az ára.
Aztán egy akciós újságban jó pár napja megtaláltam, csak elfelejtettük megvenni. Tegnap viszont visszamentünk érte, hogy kipróbáljuk.

Mivel máshol, pl. a bioboltokban kb. másfél-kétszeresébe kerül, mint az Aldiban, ezért helyből hármat is vettünk, hogy sokáig elég legyen.

Azt eddig is tudtuk, hogy a túlzott sózás káros, megterheli a vesét, nade itt is vannak fokozatok. A szervezetnek szüksége van a sóra, minél természtesebb formában, pl. növényekben lévő ásványi sóra, de akinek ez alapvetően nem elég, az is tud egészségesebben sózni a konyhasónál.
Eddig én is tengeri sót használtam, az is a természetesebb verzió, de ez a kristálysó még egy következő lépés a vese-tehermentesítés felé.
Ami érdekes benne, az az, hogy nem sóízűvé teszi az ételt, hanem felnagyítja a többi fűszert, ízt. Persze, alapban a sónak ízfokozó hatása van, de ez valahogy mégis más. És nem csak én beszélem be magamnak, hanem Balázs vette észre, hogy milyen érdekes a hatása.

A himalája-sóról

"A közönséges asztali só alapvetően egy ipari melléktermék, amely az eredeti 84 elemmel szemben csak kettő maradékot ( nátrium és klór) tartalmaz. Ezzel szemben a kristálysó több millió éves napfényt tárol. Tiszta forrásvízzel komplex ásványi alapot biztosít az élet létrejöttéhez és fennmaradásához. Évmilliók álltak rendelkezésre a só éréséhez nagy tektonikai nyomások alatt, messze a szennyező forrásoktól. Az elsődleges energia több millió évvel ezelőtt a kristálysó egyedi szerkezetében tárolódott. A benne található ásványi és nyomelem 84 elem kolloid állapotú, vagyis szerves alakban van jelen, kisebb, mint 1/1000 gramm, hogy a sejtmembrán falát ozmozissal még át tudja hatolni, és beépüljön sejtjeinkbe. Ez garantálja, hogy a szervezet képes legyen felvenni a szükséges káliumot, kálciumot, magnéziumot és nyomelemeket."

Forrás: http://www.vitaminsziget.com/

6 megjegyzés:

Andi írta...

Akciósan mennyibe került?

Unknown írta...

Szia Andi,

599 Ft volt mindkét fajta (natúr és fűszeres). Az egyik bioboltban épp aznap láttuk a 250 gr-os simát 1024-ért.

üdv,
Nóri

Szabó Gábor írta...

Itt is hasonló árban van:

http://egeszseges-elet.hu/?page=item&cat=29.63

Kár, hogy én már nagyon rég óta nem fogyasztok sót, egyszerűen "sós" minden étel só nélkül is. :(

juszuf írta...

Természetesen személyesen is át lehet venni nálunk a termékeket Budaörsön a csata u. 15. sz. alatti telephelyünkön levő üzletünkben.
Nyitva tartás:H-CS reggel 7,00- 16,30
Péntek: 7,00-14,00
Ha esetleg ez mégsem felel meg Önnek, szállítunk himalája étkezési só a drogerie markt üzleteibe is, ott 1000 Ft körüli összegért árulják.

juszuf írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...

Helló ! Én is olvastam a só jótékony hatásáról és a neten bogarászva jutottam el a Fuszekli-Tex KFT oldalára ! Ott érdeklődésemre kaptam ezt a választ . Ki szeretném próbálni a terméket ! Üdv: mindenkinek szép napot ! juszuf

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies