2009. augusztus 10., hétfő

Kelkáposztafőzelék sült tofuval

Teljesen egyszerű főzelék, viszont nagyon szeretjük.

Hozzávalók:
  • egy kis fej kelkáposzta
  • vegeta, jó sok kömény
  • pí-víz
  • fokhagymás rántás (kevés olaj, teljesőrlésű liszt, pirospaprika, 3-4 gerezd fokhagyma)
  • 3-4 db burgonya

A csíkokra vágott káposztát leforrázom a vízzel, fűszerezem és félpuhára főzöm közepes lángon. Ekkor beledobom a kockára vágott burgonyát, és tovább főzöm. Közben elkészítem a fokhagymás rántást, és besűrítem vele.

Mi sült tofuval ettük.

Tipp: aki puffad a kelkáposztától, az első főzővizet le lehet önteni, újjal felönteni, és csak utána fűszerezni. A sok kömény is segít megelőzni a puffadást.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies