Hozzávalók:
- teljeskiőrlésű lebbencstészta
- víz
- kevés olaj
- pirospaprika
- bio vegeta
- só
- 1 paprika, fél paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- egy kis darab zeller
- 2 db sárgarépa
- 3-4 db burgonya
Kevés olajon megpirítottam a kisebb darabokra tört lebbencstésztát, felengedtem vízzel, és fűszereztem vegetával, sóval és pirospaprikával. Beledobtam a karikára szeletelt répát, a hagymát egészben, a nagyobb darabokra vágott paprikát, a fél paradicsomot, a zellert és a kockákra vágott burgonyát. Forrás után kb. 20 perc alatt meg is puhul és fogyasztható.
Tipp: Mostanában gyorsítani szoktam a főzési folyamatot azzal, hogy a vizet vízforralóban forralom fel, ami sokkal gyorsabb, és nem kell megvárni, míg a lábosban felforr a folyadék.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése