2009. augusztus 13., csütörtök

Kapros-tejfölös zöldségragu

Az úgy kezdődött, hogy volt itthon egy fél doboz szójatejföl... A dilemma a következő volt: édes vagy sós étel készüljön belőle. Mivel volt már itthon némi süti és a candida diéta miatt amúgy sem kívánjuk az édességeket, győzött a vacsora-ötlet.

Hozzávalók:

  • kevés olaj
  • 2 fej hagyma
  • fél padlizsán
  • 1 cukkini
  • szójaszósz (világos)
  • fél doboz szójatejföl
  • kapor
  • teljesőrlésű tészta

Kevés olajon megdinsztelem a csíkokra vágott hagymát, hozzádobom a hosszú szeletekre vágott padlizsánt, majd egy kicsit később a karikákra vágott cukkinit. Szójaszósszal meglocsolom, kevés víz hozzáadásával puhára főzöm (a cukkini inkább még roppanós maradjon). A tűzről leveszem, hozzákeverem a tejfölt és a kaprot és egy picit még rottyantom. Tésztára halmozva tálalom.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies