2009. augusztus 25., kedd

Fürdőszoba szekrény a'la Ikea - kicsit átalakítva

Jól megjártuk ezzel a szekrénnyel, de végülis minden a helyére került.

Ahogy már írtam, azért vettük meg ezt a szekrényt jó előre, mert rajta lesz a mosdó, és féltünk tőle, hogy felteszik enélkül a szakik. Ez meg is történt. De volt más gikszer is: kétszer használatos volt a szekrény, azaz már valaki egyszer összeszerelte előttünk, majd visszavitte. Nem vették észre Ikejánál, és eladták újra - nekünk. Balázsnak fura is volt, hogy már pár alkatrész benne volt a furatokban, de csak akkor fogtunk gyanút, amikor egy sérülést is találtunk rajta, valamint az előző "tulaj" a fogantyúnak a helyet (amit eleve adnak hozzá, és amit mi lecseréltünk) rossz oldalon fúrta ki... Gyorsan megnéztük a csomagolást, és látszik rajta, hogy már fel volt bontva, és visszaragasztva. Mindez vasárnap 7 körül derült ki, mert bár kedden megvettük, szokásunkkal ellentétben nem raktuk össze még aznap, vagy másnap, idő hiányában.

Hát meglett a vasárnapi program, blokk elő és visszazúgtunk az Ikejába, ahol a vevőszolgálaton sorbanállás következett, közben bedobtunk a svéd boltból egy gyömbéres kekszet és néhány vörösáfonya-levet, majd visszakaptuk a pénzt, és berohantunk a fürdőszobaosztályra. Nem volt a környéken eladó, de lazán felkaptam a telefont, ami ki van téve, és elplöntyögtem, hogy szeretnék szekrényt venni. Két perc múlva már a kezemben volt a cetli, mentünk is a kasszához, onnan pedig a külső raktárba átvenni. Ezúttal megnéztük, hogy nem second-hand-e a szekrény, a csomagolás sértetlen volt, vittük is haza, összeszerelni.


Mivel ez egy olyan szekrény, aminek a tetejére besüllyesztve jönne a mosdó, kellett rá egy munkalap is nekünk, mert a mi mosdónk másmilyen, pultra ültethető. Úgyhogy irány a Praktiker a szekrény legkisebb oldalával, hogy színben is passzoljon a munkalap. Találtunk is egy szép, csíkos lapot, amit méretre vágattunk, és tegnap el is hoztuk. Még az oldalán az élfóliázást meg kell csinálnunk, aztán kész is. A fogantyúkat erre az egyszerű, minimál stílusúra cseréltük, ez illik majd a fürdőnkbe. Egyelőre ideiglenes helyén, de már berakodva áll a szekrénykénk. Valószínűleg a lábát le kell cserélni, mert túl magas lesz, de ez csak akkor kerül sorra, ha már beállítjuk a helyére, festés után.

Viszont nagyon jó, kényelmes használni, önbehúzós fiókokkal, rengeteg minden elfér benne.

1 megjegyzés:

Gabojsza írta...

Szia Norci,
Kérlek küld el a receptes bejegyzéseid külön rss feedjét a gasztro.blog.hu-ra, hogy újra megjelenj a középsávban:-)

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies