2009. augusztus 25., kedd

Mégmindignincskedvemfőzni receptek - Zöldséges köles

Hozzávalók:
  • egy kis padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db paprika (egy piros és egy narancs)
  • fél kis patisszon
  • bio vegeta
  • petrezselyem
  • sörélesztőpehely
  • negyed doboz tejszín
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • fél csomag köles
Csak távirati stílusban:
Hagyma megdinsztel, paprika beledob, sóz, vegetáz, vízzel felönt, bele a kockákra vágott padlizsánt, patisszont, főz, félpuhára. Petrezselyemmel megszór, kölest beleforgat, vízzel felönt, ha kell, és lassú tűzön főz, félig. Fokhagymát és tejszínt a legvégén belekever, aztán fedő alatt puhít, tűzről levéve.
Candidásoknak sörélesztőpehely nélkül fogyasztható!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Bocsánat az offért:
Nemrég láttam a TV-ben az intant tészta készítését, és gondoltam szólok, hátha érint valakit.

Az instant tészta gyártási folyamata során sertészsírban kisütik a tésztát. Ez nem volt teljesen egyértelmű korábban a számomra, de hátha érdekes lehet valakinek, aki tésztát eszik, de sertészsírtól tartózkodna (bármely okból).

Bocsánat a belekotyogásért.

D.

Norci írta...

Köszi az infót!

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies