A létező legegyszerűbb burgonyás egytálétel, amit a rakott krumpliból egyszerűsitettem, nagyszerűsitettem. Készitem otthon gyors vacsinak, ha vendégek toppannak be, stb.
Több változata létezik, attól függően, hogy milyen összetevőkhöz van kedvem. A legegyszerűbb csak burgonyából áll, ezt lehet aztán még tovább fokozni hagymával, cukkinivel, padlizsánnal, tökkel, paprikával, stb.
Fűszerek tekintetében én a fűszerkeverékekre esküszöm. Márka nélkül, de létezik egy hagymás rostélyos és egy töltött húsok fűszerkeverék, ami nekem nagyon bejön, és az adott márkának ez a két nátrium glutamát nélküli keveréke - már ha lehet hinni az összetevőknek. Fő a bizalom, úgyhogy én használom. A borsos-hagymás-paprikás fűszer nagyon jó izt ad a burgonyának. Ezeken túl még egy kis mexikói fűszerkeveréket használok rá a bioboltokban kapható Ataisz márkából. De a burgonyára nagyon jó még a kömény, a rozmaring, majoranna, pirospaprika, bors, fokhagyma, stb. A fűszerkeverékek általában sót is tartalmaznak, úgyhogy nem sózom külön.
A burgonyát karikákra vágom, a tepsi aljára kevés olajat teszek és ráhalmozom a burgonyát, rétegenként fűszerezem és betolom a sütőbe 200 fokra sülni. Kb. 50 percet tölt odabent, az utolsó 10 percet már grill fokozaton, hogy ropogósra süljön. Félúton fellazitom a rétegeket, had töltsön minden krumpli kis időt a tepsi alján is.
Óriási adag friss salátával szoktuk enni. Tegnap répa, paprika, lilahagyma, saláta került bele, citromal és szójaszósszal meglocsolva.
Több változata létezik, attól függően, hogy milyen összetevőkhöz van kedvem. A legegyszerűbb csak burgonyából áll, ezt lehet aztán még tovább fokozni hagymával, cukkinivel, padlizsánnal, tökkel, paprikával, stb.
Fűszerek tekintetében én a fűszerkeverékekre esküszöm. Márka nélkül, de létezik egy hagymás rostélyos és egy töltött húsok fűszerkeverék, ami nekem nagyon bejön, és az adott márkának ez a két nátrium glutamát nélküli keveréke - már ha lehet hinni az összetevőknek. Fő a bizalom, úgyhogy én használom. A borsos-hagymás-paprikás fűszer nagyon jó izt ad a burgonyának. Ezeken túl még egy kis mexikói fűszerkeveréket használok rá a bioboltokban kapható Ataisz márkából. De a burgonyára nagyon jó még a kömény, a rozmaring, majoranna, pirospaprika, bors, fokhagyma, stb. A fűszerkeverékek általában sót is tartalmaznak, úgyhogy nem sózom külön.
A burgonyát karikákra vágom, a tepsi aljára kevés olajat teszek és ráhalmozom a burgonyát, rétegenként fűszerezem és betolom a sütőbe 200 fokra sülni. Kb. 50 percet tölt odabent, az utolsó 10 percet már grill fokozaton, hogy ropogósra süljön. Félúton fellazitom a rétegeket, had töltsön minden krumpli kis időt a tepsi alján is.
Óriási adag friss salátával szoktuk enni. Tegnap répa, paprika, lilahagyma, saláta került bele, citromal és szójaszósszal meglocsolva.
3 megjegyzés:
Az Ataisz mexikói fűszerkeveréket én is használom, telitalálat, szerintem is!!!:))
Azt nem értem, hogy az állati eredetű zsírokban oldódó vitaminokat, a vegák, hogy biztosítják a szervezetüknek?
Kedves Nagy!
A vitaminok növényi eredetű olajokban is kiválóan oldódnak, például a hidegen sajtoltakban.
Benzsi, ezek szerint te is használod ezt a márkát? Nekem a vegán fűszersó is nagy kedvencem, bár kicsit csökkenthetnék a sótartalmát mindkettőnek...
N
Megjegyzés küldése