
Nem kell hozzá pattogató készülék, sem légkeveréses sütő, stb. Egyszerűen előveszem a legnagyobb lábosomat (gyakran ebből is csak két forduló elég), olajat teszek az aljára, és felforrósítom. Beleteszem a kukoricát, sót, és fűszereket. Például fokhagyma granulátumot, vagy a kedvenc fűszerkeverékeimet. Kicsit megrázom és rádobom a fedőt. A fűszerekkel vigyázni kell, minél később rakjuk bele, annál kisebb az esélye, hogy az edény aljára kerül és odaég... (Még mielőtt elkezdenének kipattogni az első szemek, gyorsan beledobom a fűszert megrázom és mehet a fedő rá.) Közepes lángon megvárom, míg szépen kipattog minden szem és már rágcsálható is.
A kipattogtatható mennyiség természetesen az edény nagyságától függ, jól el kell találni, mert ha túl sokat teszünk bele, felnyomják a tetőt és az alsók a többinek a súlyától már nem tudnak kipattogni.
Itthoni mozizások alkalmával szoktam magunknak is készíteni.
Jó étvágyat
2 megjegyzés:
Egyébként már 5000 Ft körül lehet jó minőségű kukorica pattogtatót kapni. Szerintem van különbség a serpenyőben pattogtatottól, ráadásul olaj se kell a sütéshez, és arányban is több pattog ki mint a serpenyős változatnál, tapasztalataim szerint.
Nekem nem ér meg 5000 Ft-ot és egy újabb ketyerét a konyhámban az, hogy kukoricát pattogtassak. Minimalizálom a konyhai eszközöket, mert van, amit évente egyszer használok csak, mert nem veszem elő soha.
Nem tudom, hogy a gépben hogy pattog ki, de nálunk a mai és a tegnapi adagban egy sem maradt kipattogás nélkül. Az olaj mennyiségét valóban el kell találni hozzá.
Megjegyzés küldése