Imádom a burgonyát, minden mennyiségben és fűszerrel jöhet. Ezt a krémlevest a klasszikus babérral készítem, de a kömény is jól használható erjedésgátlóként a burgonyához.
Hozzávalók:
- burgonya
- só
- 1,2 babérlevél
- kömény
- bio vegeta vagy leveskocka
- egy kevés szójatejföl (elhagyható) vagy citromlé
A burgonyát apró kockára vágtam, feltettem főni vízben, és sóval, vegetával, babérlevéllel és köménnyel ízesítettem. Botmixerrel turmixolás után szójatejfölt (két kiskanálnyi maradék) adtam hozzá. A sörélesztőpehely nálam mindenbe belekerül, ezért ez a leves sem maradhat ki.
Candida diétázók sörélesztőpehely és élesztőmentes vegeta/leveskocka nélkül fogyaszthatják!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése