- zöldbab
- vegeta
- vöröshagyma, fokhagyma
- só
- teljesőrlésű liszttel készült rántás
Teljesen hagyományos főzelék: bő vízben, sóval, vegetával megfőzöm a zöldbabot, majd a kihűlt rántással besűrítem. Egyedül a rántás más, mert teljesőrlésű lisztet használok hozzá. Amikor átszoktam az ilyen rántásra, kicsit még éreztem a különbséget, de szerintem ez senkinek nem tűnik fel, de jóval egészségesebb, mint a finomliszt.
A szójavirsli is igen nagy meglepetés volt, mármint az, hogy finom volt... nem szoktam ilyen szójás dolgokat venni, mert 4-5 éve ettem őket, viszont nagyon nem ízlett. Gondoltam, adok neki még egy esélyt, hátha. És jól tettem, mivel finom lett. Reggel kifőztem a páromnak kettőt, kikészítettem egy kis tálkába, hogy elvigye, de nem fedtem le. Kettőt fordultam, szedtem neki a főzelékből, és nini, egy fél el is tűnt belőle... Ahogy azt megszokhattuk tőle. Így tudtuk meg, hogy finom. :-)
1 megjegyzés:
Szójavirsli dettó :o) Emlékszem, mikor vagy 6 - 7 éve vettem szilveszterre szójavirslit, fújjjj, de rossz volt. Aztán sok év szünet következett és most pár hónapja újra megpróbálkoztunk az ismerkedéssel, nagyon finomnak találtuk :o)
Megjegyzés küldése