Egy-két hete vasárnap reggelire - távollétemben - elkészítette a párom élete első omlettjét!!! Néha csinálok neki bundás kenyeret, vagy rántottát sárgaborsólisztből, és annyira ízlett neki, hogy legnagyobb meglepetésemre és örömömre maga is nekiállt és megcsinálta! Ezek szerint nem ördöngősség egy férfinak sem, úgyhogy hajrá, rántottára vágyó vegán urak, elő a habverővel és a sárgaborsóliszttel!
Minap újból megcsináltuk a rántottát, így fénykép is készülhetett: ezúttal én voltam a kukta, és ő adta az instrukciókat. Izgalmas felállás volt, remélem, lesz még ilyen!!!
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva,
- kevés olaj
- bio vegeta és/vagy só
- sárgaborsóliszt (kb. 5-6 evőkanál)
- víz
A vöröshagymát apróra vágom, olajban megdinsztelem. A sárgaborsólisztet vízzel és habverővel kikeverem, csomómentesre. Kb. tojás állagúnak kell lennie, illetve lehet annál kicsit sűrűbb is. Vegetát, sót, fűszereket, köményt, stb lehet beletenni ízlés szerint.
Kis serpenyőben készítette, hogy egy nagy tányérra rá tudja borítani. Nem kell keverni, csak palacsintaszerűen alacsony lángon átsütni. A teflon edényben nem ragad le, és csak kevés olaj kell hozzá. A tetejére pirospaprika került.
Tipp:
- lehet beletenni a hagyma mellé paprikát, gabonakolbászt, szójavirslit, stb. is.
- mivel sárgaborsó - hüvelyes -, csak ritkán fogyasszuk. Minket erőteljesen puffaszt, inkább brunchnak alkalmas (reggeli és ebéd összevonva, 11 körül)
- egy kis serpenyőnyi "rántottát" ketten ettük, kenyér nélkül, és így is kellően jóllaktunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése