2009. május 2., szombat

Tejszínes spárgakrémleves (vegán)


Spárgát először kb. 4 éve ettem, már vegánként, palacsintatésztába mártva és kisütve egy nagyon színvonalas szállodában - isteni volt. Azóta vágytam rá, hogy használjam, de nem különösebben tettem a kapcsolat felelevenítéséért, mígnem 3 hete megláttam a piacon a kis spárgakötegeket. Itt volt az idő a spárga bevezetésére az étkezésünkbe.


Hozzávalók:

  • 1 csomag spárga (nálam fehér)
  • fél doboz növényi tejszín (pl. zab, szója, rizs)
  • kevés zabpehelyliszt (1 evőkanál)
  • bio vegeta
  • (só)
  • fokhagyma

A spárgát feldaraboltam és a vegetás vízben megfőztem. (Ha sómentes a vegeta, sót is adjunk hozzá.) Botmixerrel leturmixoltam, átpasszíroztam fém szűrőn, majd behabartam: a tejszínt a liszttel és kevés vízzel elkevertem és hozzáadtam a forrásban lévő leveshez. Pár percig főztem még, hogy a liszt íze eltűnjön, majd tálaltam.


Tipp: Ha nem épp candida diétáznánk, el tudnám képzelni sörélesztő pehellyel vagy növényi sajttal is... Majd legközelebb...

3 megjegyzés:

harmony írta...

tetszik a recept. nagyon kíváncsi lennék egy egyhetes étrendetekre a candida-diéta alatt. tudod már írtam nekem is kellene, de én én mindig elbukom... lehethogy másnak is segítség lenne ha tennél fel ilyet a blogra. de ha ezt nem szeretnéd akkor esetleg emailben megoszthatnád velem, ha nem nagy kérés...

Szabó Gábor írta...

Ha igazán friss spárgát kaptok a piacon, érdemes kiélvezni a zsenge zamatát és épp hogy csak megpárolni (2-3 perc)
-íz kiemelőnek 1 köteg spárgához mindössze pedig 1-2 kis gerezd fokhagyma és 1 csipet szerecsendió, só, bors, némi citrom lé.

Diétás, és igazán könnyű feltét köretekhez.

Unknown írta...

Harmony, szívesen felteszek minta étrendet, már én is gondoltam rá, csak nem volt rá időm az elmúlt hetekben... de ami késik, nem múlik, még egy ideig csináljuk a diétát úgyis. .-)

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies