- krumpli
- hagyma
- répa
- paprika
- cukkini
- padlizsán
- fűszerek: sok-sok majoranna, kömény
- 1 db alnatura leveskocka
- 1 doboz növényi tejszín (zab, rizs, szója)
Egy nagy jénai tál aljára olajat teszek, rászeletelem a krumplit (nyersen, vékonyra vágva), a répát, cukkinit, hagymát, paprikát padlizsánt, majd utoljára krumplival zárom. A rétegek közt kicsit sózok és sok majorannával, köménnyel megszórom.. Vizet öntök rá, hogy feléig legalább legyen, és tetővel lefedve (vagy alufóliával) készre párolom. 180-200 fokon kb. 1 óra kell neki.
Amikor majdnem kész, további vizet adok hozzá, beledobom a leveskockát és a tejszinnel összeforgatom az egészet. Fedő nélkül még 10 percig rottyantom, és kész is.
Mi sok-sok "szósszal" szeretjük, had ússzanak a zöldségek :-)
Tipp: sörélesztő pelyhet is lehet beleszórni, úgy sajtosabb lesz. Vagy növényi sajtot is lehet beletenni, különösen finom a füstölttel!
6 megjegyzés:
Micsoda új dizájn, hogy befeketedtél!:-) Köszi nagyon ezt a receptet, szerintem ki ispróbálom, mert épp a napokban gondolkoztam, hogy ki kéne vmi új rakott krumpli verziót találni, ami viszont már nem szójajoghurtos, mert utóbbi nem mehet a szoptatás miatt. Beszámolok, ha megcsináltam!:-)
Szia Siccike!
Igen, kívül-belül sötétséget élek meg, ezért ilyen most a dizájn! De lesz ez még jobb is, majd tavaszra ki-/meg-/felvilágosodok :-)
Most először láttam a Herbaházban rizsből készült tejszínt, vettem is gyorsan, majd kipróbálom ezen a héten. Alapvetően én is zabot használok, az oatly-t, mert a szójás dolgokat jobb redukálni.
Kíváncsi vagyok, hogy tetszik a recept, mert nagyon sokféle rakott dolgot csinálok - majd még teszek fel belőle...
Én is vettem a rizstejszínből a Naprában, de még nem próbáltam.
Megcsináltam, bár végül aztán módosítottam, de így is nagyon finom lett.:-) Én is Oatlyt használok, de sajna brutál drága!
Rizstejszín?! Hogy mik vannak! És milyen kipróbáltátok?
Szia Siccike!
Hogy módosítottad? Milyen lett úgy? :-)
Minden újdonságot szeretek kipróbálni, de annyira nem jött be, mint a többi. Kevésbé volt "telt" íze és színe, mint a szójának vagy a zabnak. Van egy - azt hiszem - olasz szójatejszín márka, amit 295-ért szoktam venni, napocska van az elején, zöld-fehér-narancs design, ha jól emlékszem. Az szerintem tűrhető árban, és ízben is fincsi.
Norci!
Feltettem az eredményt:-)
http://vegagyerek.blogspot.com/2009/01/zabtejsznes-rakott-krumpli-vegn.html
Megjegyzés küldése