2008. december 7., vasárnap

Korianderes kukoricakrém


Egyik kedvenc "parti-ételem" a kukoricakrém, ami piritóssal, kölesgolyóval vagy minden nélkül is isteni.

Sokféleképpen lehet készíteni, nekem a korianderes változat jön be.

Hozzávalók:
  • mirelit kukorica
  • növényi margarin
  • rengeteg őrölt koriander
  • friss újhagyma, vagy póréhagyma

Növényi margarint felolvasztok, rádobom a mirelit kukoricát, sózom, megszórom jó sok korianderrel és egy kevés vízzel készre párolom. További viz hozzáadásával krémesre turmixolom botmixerrel, majd a szeletekre vágott friss hagymát belekeverem, és hagyom kihűlni, összeérni hűtőben (vagy mostanság az erkélyen).

Tipp: egyik barátnőm a lestyánra esküszik, érdemes kipróbálni azt is.

4 megjegyzés:

Kata írta...

Mármint korianderLEVÉL vagy mag? Csak az őrölt szó megzavart :o)

siccike írta...

Hihi, én meg pont a múlt héten csináltam sült kukoricapástétomot, hamarosan felteszem.:-)

Unknown írta...

Sziasztok Lányok!

Kata: koriander mag, úgy is szoktam csinálni, hogy kávédarálón én magam őrlöm meg frissen, mert úgy sokkal intenzívebb az íze, mint az őrölve kapható változatnak. Tényleg sok kell belőle, én csak úgy szórom, szórom :-)

Siccike: ez már a második eset, hogy ugyanazt csináljuk veled, de másokkal is előfordul: a múltkor Kata pont pár nappal előttem csinálta meg a bundás kenyeret, amit már beharangoztam a páromnak, hogy majd megkóstoltatom vele. :-)ezek nagyon viccesek :-)

Szabó Gábor írta...

Lányok, a koriander levelet is próbáljátok ki, BÁRMIRE.

Egyszerűen frenetikus ízorgia! :D :D :D

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies