Hozzávalók:
- maradék barnarizs
- egy kis fej kelkáposzta
- fél padlizsán - opcionális, nálam épp "maradék állapotban" bújkált a hűtőben, ezért dobtam bele
- "lágy" gabonakolbász,
- 2 db paradicsom
- kevés olaj a tál aljára
- napraforgóból készült "tejföl", vagy szójatejföl.
Azért is imádom a rakott dolgokat, mert csak össze kell rétegezni, és már mehet is a sütőben - semmi kevergetés, semmi felügyelet, és közben tudok mással is foglalkozni.
Szóval a tál aljára káposzta került viszonylag nagyobb darabokra tépve (nyersen, nem párolunk, hőkezelünk feleslegesen), rá a barnarizs, rá a szegedi gyártású, lágy, nem atomjaira szétesős, csípőskolbász ízű gabonakolbász, illetve a paradicsom. Majd megint káposzta, megint rizs, és a fél padlizsán. Itt már jöhet a napraforgó tejföl, de csak az egyharmada. Befedtem még egy káposzta réteggel és az egészet meglocsoltam a maradék tejföllel, ami lecsurgott az aljára is, megvédve a kiszáradástól.
Kb. 50 perc alatt, 180 fokon szépen megsült. A tetejére egy kis növényi sajtot is lehet reszelni.
Tzatzikival kiváló :-)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése