2012. szeptember 9., vasárnap

Munkát váltok VII. - Rögös utam az aktatologatástól a selyemfestésig

Nincs az a pénz...

Aprópénzre váltani a képességeimet, időmet, lelkemet, bármimet? Neeeeeem, akkor inkább kevesebbet keressek máshol, de azt csinálhassam, amit szeretek. És higgyek benne, hogy amit szeretettel csinálok, az eladható, értékes, belőlem jön, szükség van rá és anyagilag is jövedelmező. Nekem ez ad erőt.

Amikor munkám vagy magánéletem során betekintést nyerek egy-egy cég életébe, ahogy belépek az ajtón, leveszem, hogy milyen hangulat uralkodik, és rögtön görccsel jelzi is a gyomrom, ha az elvárások, a megfelelés, a hatalom, a személytelenség, stb. van a középpontban. Minél hamarabb menekülök az ilyen helyről, viszont jó emlékeztető arra, hogy ideje hálát adnom az égieknek és magamnak, hogy már nem ilyen közegben dolgozom...


Merni nagyot álmodni

Ha most "megengedhetnéd magadnak" (klasszikusan, anyagi értelemben), akkor mi az, amit szívesen, ingyen is csinálnál?

Képzeld el, hogy eléd áll egy angyal, vagy aranyhal, vagy bármi, és azt mondja neked: "Finanszírozom életed hátra lévő részét anyagilag, mindened meglesz, amit szeretnél. Cserébe azt kérem: dolgozd azt, amit szívesen, örömmel csinálsz!" Mit választanál?

A zárójeles megjegyzés az anyagiakra azért jogos ott, mert valójában tényleg minden ezen múlik: megengeded-e magadnak, hogy azt csináld, abból élj meg, amit szeretsz...?!

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies