Mindig is szerettem, virslistől, tejfölöstől. És hát ezt vegánul is el lehet késziteni, hát miért ne?
Anno még a menzán ettem sokat, otthon Anyu nem nagyon főzött frankfurti levest. Úgyhogy gyorsan rákerestem a neten, hogy is kell, a tippem beigazolódott és már főztem is. Azt már megtanultam, hogy Balázsomnak csak utólag szabad elmondani, hogy ez volt életem első ilyen étele, különben jönnek a félelmei... :-) Minden új ételnél előre hangot ad aggódásának, pedig még semmit nem rontottam el. Mi lesz majd, ha egyszer valami tényleg nem sikerül???
Hozzávalók:
- fél fej kelkáposzta
- víz
- kis darab zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- bio vegeta
- kömény, majoranna, só, pirospaprika
- 2-3 db burgonya
- tejfölös habarás: szójatejföl, kevés teljesőrlésű liszt, 2 evőkanál olaj, citromlé
- szójavirsli
A vizet felteszem forrni, beledobom a csíkokra vágott kelkáposztát, az egész vöröshagymát, a megpucolt fokhagymákat, a zellert, sózom, vegetázom. Amikor a káposzta már félpuha, kap köményt, majorannát, pirospaprikát is, valamint a kockára vágott burgonya is belekerül. Tejfölös habarást készítek a tejföl, a liszt, az olaj és fél citrom levének csomómentes elkeverésével. A forró levesbe belekeverem a habarást, forralom egy keveset, beledobom a felkarikázott virslit és készre főzöm.
Jó étvágyat!
3 megjegyzés:
Bocsi, de ez nem egészen vegán vagy vegetáriánus étel ha virsli van benne.
Kedves Névtelen,
ahogy írtam a receptben, szójavirsli van a levesben, amiben nincsen hús.
üdv,
Nóri
Ez az! Évek óta áhítozom egy jó kis vega frankfurtira! Nagyon köszönöm:))))
Megjegyzés küldése