Hozzávalók:
- kb. negyed kg lencse
- fokhagyma, sörélesztőpehely, vegeta, babérlevél, kevés szójaszósz
- kb. 1 kg burgonya
- 3 db paradicsom
- 2 db kisebb padlizsán
- majoranna,
- 1 doboz növényi tejszin
- kevés liszt, vaj
- szerecsendió
A lencsét kb. 1 napra beáztattam, többszöri vizcsere mellet szépen megdagadt. Mivel kiázik, gyorsan meg lehet főzni sós-babérleveles-vegetás vizben, kb. 15 perc alatt. Ha kész, akkor fokhagymával, sörélesztővel, szójaszósszal még megszórtam. Közben a burgonyát meghámoztam, vékony szeletekre vágtam, és a tepsi aljára tettem egy sort. Kevés sót és majorannát kapott, aztán a következő réteg a vékony szeletekre vágott padlizsán volt (karikákra), erre a paradicsom réteg jött, és az egészet beteritettem az izesitett lencsével. A tetejére újabb krumpli-réteg került. Készitettem egy besamel mártást: kevés bio vajat megolvasztottam, kevés lisztet belekevertem, felöntöttem a növényi tejszinnel és egy kevés vizzel, szerencsendióval izesitettem és összeforraltam. A lencsés-burgonyás tepsit bedobtam a sütőbe, 180 fokra, és kb. 40 perc múlva ráöntöttem a besamel-mártást is. Még további 10 perc sülés után tálalható.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése