Mivel mostanában gyakran vágyom csak kenyérre és "kencére", zöldségekkel, elhatároztam, hogy fejlesztem a pástétom-részlegemet és mindenféle alapanyagból fogok pástétomot készíteni.
Ezt a csicseriborsó krémet a boltban kapható ihlette, amit nagyon szeretünk, de az amúgy alapanyagként sem olcsó csicserihez képest is horror az ára. Viszont a miénk is majdnem ugyanolyan lett, de házi, és kb ötször annyi mennyiségben, egy zacskó csicseriből.
Hozzávalók:
- 1 zacskó csicseri,
- só, bors, pirospaprika, majoranna, őrölt babér, bazsalikom,
- fokhagyma
- hidegen sajtolt napraforgóolaj
- fél citrom leve
A csicserit elég sokáig, kb. másfél napig áztattam, de még így is sokáig főtt, mire megpuhult. A főzővizének kb. felét leöntöttem, és botmixerrel pépesítettem. Belekevertem a fűszereket és kicsit állni hagytam, hogy felszívja a vizet, majd a megfelelő sűrűségűre higítottam.
Gyanítom, hogy a boltiban van még valami paradicsom-származék is, de én azt kihagytam.
Jó étvágyat!
1 megjegyzés:
Szia Nóri!
A csicseri borsó már 12 óra áztatás után szinte teljesen puha. Én még soha nem pároltam 10 percnél tovább, és akkor is kevés vízben.
Figyu, elég vastag aljú a lábasod? Jól zár a fedő? Mert akkor hamar meg kell párolódnia.
Másrészt a csicseri soha nem lesz "omlós" puha mint ahogy a lencse szétfő, de nagyon kellemes lágy puhává párolódik nagyon hamar.
Csicseriből próbáld ki a falafelt is, Bogival ez az egyik kedvenc receptünk. (volt, mióta nyersevő lettem)
http://veg.hu/modules.php?name=Recipes&op=viewrecipe&recipeid=506&offset=3
Raguként is elkészíthető, mennyei finomság. :)
Megjegyzés küldése