2009. május 4., hétfő

Esküvői meghívó, s.k.

Az alkotás szeretete és a minimál költségvetésmiatt házilag álltunk neki a meghívók elkészítésének, nyomtatásának.


Kétféle design-t terveztünk:


  • egy klasszikusabbat, régies merített papírra, bordó szalaggal - ezt kapják a rokonok, és

  • egy romantikusabbat pauszon, rózsával.



A tartalom ugyanaz, csak az egyes- és többesszám tér el benne. A romantikus verziót az egyedülálló fiúknak szánt meghívóknál kicsit visszavettük, elmaradt a virág és a szalag kék lett. A lányoknál a papír rózsaszín v. halvány sárga, a szalag fehér v. rózsaszín lett, és egy kis papír rózsát tűztem a szalagba.




Az elrendezést, szöveget együtt írtuk meg, belekerült halvány barnával egz közös képünk is, valamint egy idézet Illyés Gyulától.

Beszerzési hely: Panton, papír- és dekorációs bolt, Thököly út 139.

Kalkuláció:

A merítettnek darabja 180 forintba került, ez A5-ös méret, a pausz pedig 380 forint volt egy ív, ami hatalmas, 9 db A4-es, azaz 18 db A5-ös jött ki belőle. 70 forintért fel is darabolták nekünk. Tehát a pauszos megoldásnál egy papír (A5-ös) vágással együtt 25 forint körül lehetett.

Mi nyomtattuk a meghívókat, tintasugaras nyomtatóval itthon, mind a merítettet, mind a pauszt. A pauszból nem mindegyik színt vette be (érzékelte), ezért kétoldalas ragasztóval ugyanakkora fehér lapot ragasztottunk a háta mögé, hogy “lássa” a nyomtató. Ezzel a párom elég sokat szórakozott, de hamar rájöttünk a nyitjára. A merítettnek kissé gyűrt a széle, de a mi nyomtatónk megbírkózott vele, pedig egy egyszerű változatról van szó.

A szalag ugyanebben a boltban jóval olcsóbb, mint a hobbi boltokban, métere 20 forint. Egy méterből 3 szalag jött ki, azaz legyen mondjuk 7 forint/meghívó. A kis rózsák 12 darab egy csokor, 260 forintért.

A merítetthez készítettem kis kártyát, amit itthon talált kartonból vágtam ki, ez is fillérek, talán 5 forint/db, és az még túlzás is.



5 megjegyzés:

szazala írta...

Nagyon ötletes!!Igazán kreatívak vagytok!

Bridge írta...

Nagyon szépek lettek, lehetett vele napokat bíbelődni gondolom.
És persze gratulálok nektek.
Brigi

szazala írta...

Köszönöm az e-mail válaszodat,nem is mertem remélni,hogy ilyen részletes lesz!
Olyan jó,hogy megosztod velünk a készülődés örömét!

Psy írta...

szia!

Esküvői meghívók saját kezű készítése után kutakodtam és rátaláltam a blogodra :) ha olvasod ezt a kommentet, meg tudnád mondani, hogy a meghívóra a képeteket hogyan nyomtattátok rá? Ez valamilyen program? :)
Előre is köszi a választ, a cicushoz meg sok energiát, nekünk 4 van :D

Psy

Unknown írta...

Kedves Psy,

a meghivót egyszerű wordben szerkesztettük, a kép pedig képként van beszúrva, és a kép beállitásainál van egy vizjel opció, amit ha kiválasztasz, halványan, igy jeleniti meg. Akár szöveg mögé is lehet ilyenkor rakni, nem lesz zavaró.

Sok sikert hozzá!

N

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies