2008. december 17., szerda

Zöldséges rizottó

Egyszerű, gyors, nem macerás étel hétköznapokra. Vagy mostanság akár hétvégére is...

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 szál répa
  • paprika
  • karfiol
  • padlizsán
  • cukkini
  • fűszerek: só, vegeta, babérlevél, majoranna, szójaszósz, sörélesztőpehely.

A barnarizst legalább fél nappal korábban beáztatom (ma reggel volt esedékes), hogy lerövidüljön a főzési idő.

A hagymát kevés olajon megpirítom, rádobom a répát és a paprikát. Kicsit összesütöm őket, beleteszem a beáztatott barnarizst is és vízzel felöntve, megfűszerezve főzöm tovább. Ha félig megfőtt a répa és a rizs, hozzáadom a karfiolt, cukkinit, padlizsánt. Kicsit főzöm még, de nem sokat, mert majd a további puhulást a tűzről levéve, fedő alatt teszi meg a rizs - miközben felszívja a vizet is. Ha kíván még szójaszószt, nyugodtan lehet locsolni.

Mivel nem voltunk annyira éhesek, kb. 20 percet állt fedő alatt, és teljesen készre puhult. Addig mi elkészítettük a salátát: ezúttal retek, uborka, paprika, lilahagyma, jégsaláta keverékéből, citromlével, szójaszósszal és hidegen sajtolt olajjal ízesítve.

Candida diétát végzők sörélesztőpehely nélkül fogyaszthatják.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies