Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 2 szál répa
- paprika
- karfiol
- padlizsán
- cukkini
- fűszerek: só, vegeta, babérlevél, majoranna, szójaszósz, sörélesztőpehely.
A barnarizst legalább fél nappal korábban beáztatom (ma reggel volt esedékes), hogy lerövidüljön a főzési idő.
A hagymát kevés olajon megpirítom, rádobom a répát és a paprikát. Kicsit összesütöm őket, beleteszem a beáztatott barnarizst is és vízzel felöntve, megfűszerezve főzöm tovább. Ha félig megfőtt a répa és a rizs, hozzáadom a karfiolt, cukkinit, padlizsánt. Kicsit főzöm még, de nem sokat, mert majd a további puhulást a tűzről levéve, fedő alatt teszi meg a rizs - miközben felszívja a vizet is. Ha kíván még szójaszószt, nyugodtan lehet locsolni.
Mivel nem voltunk annyira éhesek, kb. 20 percet állt fedő alatt, és teljesen készre puhult. Addig mi elkészítettük a salátát: ezúttal retek, uborka, paprika, lilahagyma, jégsaláta keverékéből, citromlével, szójaszósszal és hidegen sajtolt olajjal ízesítve.
Candida diétát végzők sörélesztőpehely nélkül fogyaszthatják.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése