2008. október 14., kedd

Egyiptomra készülve

Ma elutazom két hétre Egyiptomba! Nagyon várom már, imádom azt a kultúrát, nagyon vonz ott minden. Nem véletlen kezdtem el anno hastáncolni sem. És hol is érezhetném jobban magam, mint egy olyan országban, ahol a cicákat istenítik :-P

Vegánként érdekes kihívás lesz az étkezés, természetesen majd beszámolok az ottani lehetőségekről. Minden esetre amennyire tudtam, felkészültem, bár 15 napi élelmet azért mégsem tudok magammal vinni. De néhány pástétom, hidegen sajtolt olaj, szójaszósz, sörélesztő pehely és az elmaradhatatlan nasik azért becsusszannak a poggyászba. Félpanziónk lesz végig, olykor teljes, de szerintem a kenyéren és a friss salátán kívül túl sokat nem fogok tudni megenni belőle, ezért is viszek kiegészítőket. Legalábbis nem várom el, hogy legyen bármi számomra ehető - ha mégis lesz, hálás leszek érte. :-)

Elméletileg a déli országokban sok zöldséget használnak, tojást és tejterméket a meleg miatt nem igazán, húst pedig húsevőként sem túlzottan ajánlott kint enni - kérdés, hogy a szállodákban a turistáknak mit adnak, mert biztos nem csak a helyi specialitásokat, így hát bármiben lehet bármi olyan, amit nem szeretnék megenni.

Mostanra, 4 év után eljutottam oda, hogy kicsit untat, azaz inkább fáraszt a kérdezősködés, hogy mindenhol mindent, minden egyes alkalommal kikérdezzek, hogy pontosan miből van. Felesleges, mert a legtöbbször pontos leírást úgysem kapok, ezért inkább nem eszem meg. Ha valami esetleg esélyes, hogy állatmentes - pl. főtt krumpli -, azért arra rákérdezek, de nem áll szándékomban nagy ügyet csinálni az étkezésből. A főzés persze hiányozni fog, maga az élmény, a kavargatás :-) de csak kibírom valahogy.

2 megjegyzés:

Kata írta...

Szia!

Most bukkantam Rád és örülök, hogy egy újabb vega blog született nemrégiben!
Sok sikert és kitartást hozzá! ;o)

Üdv: Kata

Ui.: Remélem, jó volt Egyiptom! :o)

Unknown írta...

Szia Kata,
köszönöm a jókivánságot, remélem, meglesz a kitartásom - ami tényleg fontos nekem, ahhoz szokott lenni :-)
Egyiptom fantasztikus volt, mindenképpen beszámolok róla - vega szemmel is! Előzetesnek csak annyit, hogy rendesen megszenvedtem, amit meg kellett :-) De egyelőre még ki sem vagyok pakolva, és csak úgy mennek a napok...

üdv
N

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies