2012. június 10., vasárnap

Vegán "halas"-zöldséges tekercs

Pirulnak a zöldségek

Ázik egy kicsit az alga

Utoljára a cukkini kerül bele a serpenyőbe
Belecsomagolom az átlátszóvá vált tésztába az algát és a pirított zöldséget




Sütés előtt ilyen a zöldséggel töltött batyu






 


Hónapok óta kerülöm a búzát, rozst, krumplit és még egy rakat dolgot egy diéta miatt, úgyhogy most fel lett adva a lecke, hogy mit főzzek... Eddig a könnyű és gyors zöldségpörköltöket csináltam unásig, ma végre kicsit kreatívabban tudtam főzni, mert időm is engedte.

Nem nagyon szeretek olajban sütni, ezért kb. évente egyszer használom ezt a rizstésztát - de ma eljött az ideje, mert Balázsom valami különlegeset szeretett volna enni. Neki mindig kedvence volt a hal, ezért kitaláltam, hogy algával kombinálom a tekercset, hogy emlékeztessen - hát annyira sikerült, hogy nekem már hányingerem volt a halszagtól. (Ugyanez van, amikor algalevest vagy vegán halászlét készítek)
 

Hozzávalók: 
  • pálmazsír
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • fél pritaminpaprika
  • 2 répa
  • 1 cukkini 
  • fűszerek: grill zöldség fűszer, szerecsendió
  • 1-2 lap alga
  • kb. 15 db rizstészta lap
  • köretnek köles és zöldsaláta

Pálmazsíron megpirítom a csíkokra vágott hagymát és a kockára vágott pritamint, beleteszem a nagyobbra reszelt répát, fűszerezem és legvégén a cukkinit, és összepirítom őket víz nélkül, esetleg fedő alatt.
Összetépem téglalapokra és beáztatom az algát meleg vízbe, hogy felpuhuljon. A rizstészta lapokat egyesével meleg vízbe mártom, ha felpuhult, tányérra teszem, ráteszem az alga darabkát, egy kevés zöldséget és becsomagolom, hagyom kicsit megszáradni, majd kisütöm őket. Kölessel és zöldsalátával tálalom.



5 megjegyzés:

Bridge írta...

Mostanában kicsit többet "látni" téged is, örülök neki. :)

Unknown írta...

Szia,

igen, előkerültem, bár még mindig sokat dolgozom a selyemben, már kicsit több időm jut magamra, főzésre, stb. Most épp ez a diéta mozgat meg, hogy lehet kikerülni ennyi mindent: hüvelyesek, krumpli, paradicsom, paprika, búza, rozs, stb. Már két hónapja csinálom, sok gluténmentes receptet nézegettem, amiket lehetne vegánosítani, de nem egyszerű :-(

Veled mi újság?

üdv,
Nóri

BassJazz írta...

Guszta!

Bridge írta...

A sálaidat láttam a múltkor valahol élőben, és gondolkoztam rajta, hogy majd egyet kellene Anyának venni. Szépek.
Paradicsom se? Részben azért kezdtem anno a candida diétát, mikor már az sem fért bele az étrendbe az allergia miatt.
Így tényleg nehéz lehet. Meddig csinálod?
Köszi, most rázódom vissza a normál menetbe az éjjel-nappal munkából. Amúgy jól vagyok.

Unknown írta...

Parit évek óta nem eszem, már rájöttem egy ideje, hogy nem jó nekem. De a krumpli... Nagyon hiányzik, minden nap azt enném. :( még egyhónap van a diétából, utána mértékletesen ehetem ezeket elméletileg.

Hol láttad a sálaimat?

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies