2010. január 20., szerda

Kreatív blogger díj és a pozitivitás gyakorlat


Nagyon köszönöm Zizinek, hogy kreatívnak és őszintének találja a blogomat. Igyekszem. Őszintén szólva mostanában elhanyagoltam szegény Cicaságokat, és a főzés témáját is úgy teljes egészében. Ennek legfőbb oka, hogy éjjel-nappal szervezkedem, alkotok, rohangászok, próbálok új rendszert vinni az életembe. Eszméletlenül imádom a festést, folyamatosan új ötleteim vannak, és csak úgy rohannak el mellettem a napok. Megfelelő, nyugodt környezetben alkotok, lágy, meditatív zenékre, megvan a befelé fordulás is, de inkább érzelmi szinten dolgozok bent, nem gondolatin, ezért kevesebb cikk születik mostanában. Pedig van még rengeteg olyan dolog, ami motoszkál bennem, de ezeket először le kell vinnem érzelmi szintre, átélni ahhoz, hogy megszülessen belőle egy írás. Ilyenkor telik meg a cikk élettel, érzelemmel, és ezáltal lesz több, mint okoskodás - legalábbis számomra, és remélem, hogy az olvasóim számára is érzékelhető mögötte a munka.


A játék szabályai a következők:

  1. Meg kell köszönnöm annak a díjat, akitől kaptam
  2. A logót ki kell tennem a blogomba.
  3. Írni kell magamról 7 dolgot.
  4. Tovább kell adnom a kitüntetést 7 bloggerezőnek és be kell linkelnem őket.

Tehát a 7 dolog rólam:

  1. Halogatós típus vagyok a "nemszeretem" munkákban. Napokig, hetekig képes vagyok dolgokat odázni, és csak az utolsó pillanatban megcsinálni - esetleg az utolsó utániban.
  2. Ötletember vagyok, a megvalósításos-részem fejlesztésre szorul, az ötleteimnek kb. csak egy százada kerül konkrét, fizikai kivitelezésre.
  3. Viszont nagyon tudok lelkesíteni, megmozgatni, aktivizálni embereket egy közös célért.
  4. Ha ez nem sikerül, ha közönnyel, rezignáltsággal, hitetlenséggel találkozom, az nagyon el tud keseríteni.
  5. Alapvetően félek a kudarctól, épp ezért mostanában direkt új, ismeretlen dolgokat próbálok ki, hogy ez a kudarctól való félelem ne tudjon visszatartani az újdonságoktól, és ne maradjak a megszokottban a félelmeim miatt.
  6. Egyik felemmel szeretem a szabályokat, strukturáltságot, mert tudom, hogy megtart, értem van. Másik részem berzenkedik minden leszabályozástól, "korláttól" inkább csak úgy lebegne és lebegtetne. Kettő között ingadozok. Azt élem meg korlátként, aminek még nem látom (át) a szükségességét.
  7. Nagyon intuitív, szenzibilis vagyok, átérzek, beleérzek emberekbe, helyzetekbe, és ezt a képességemet igyekszem segítésre használni.

Mivel már mindenkinél járt a díj, akinek adnám, inkább egy másik játékot játszanék: pozitivitás gyakorlatot. Ennek az a lényege, hogy valaki másról 7 pozitív dolgot írnánk, ha személyesen ismerjük, akkor tapasztalat alapján, ha nem, akkor benyomás, érzés, stb. alapján. Láncreakció nélkül, akinek van kedve, csatlakozzon. Minél többen csináljuk, annál jobb: mi tetszik benne, miért olvasom, mi a példaértékű benne számomra, mit tanulnék tőle, stb.


"Kezdők" csinálhatják egy általuk szeretett személlyel, "haladók" pedig olyannal, akivel szemben van valami fenntartásuk, előítéletük, stb. Ez egyfajta lelki transzformáció, a bennünk lévő negatív erőkről áttesszük a fókuszt a pozitívra, és azt nézzük meg, hogy mi a jó a másikban, nem azt, mi nem tetszik.

A neve lehetne Pozitív blogger díj. Egyelőre logo nélkül

1 megjegyzés:

cicukám írta...

gratulálok!, ez egy nagyon kreatív ötlet és kapcsolatépítő gyakorlat.
Az én blogjaim személyes élményekre épülnek, de imádom a kreatív blogok mindegyikét.
Egy régebbi élethelyzetemben én is sokat és mások (család, barátok) szerint, jól főztem, hiszen szetettem és szeretek főzni, most átmeneti korszakomban élek.
A selyem minden formában az én anyagom.( bár már nem ehetek sokat, de a selyemcukor is imádnivaló nasi:-P)
Amint lehet a "KREATÍV BLOGGER DÍJRA" szavazni, klek értesíts, hisz, van már egy "régi" kedvenc a jelöltem.
üdv nindenkinek:-))

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies