2010. január 8., péntek

Ima a betörőhöz

Kedden este betörtek hozzánk. Mi jól vagyunk, és ez a lényeg, ugyanis kb. 50 percre indultunk el a vízért és a postára. Mire hazajöttünk, minden villany égett, nagy rendetlenség fogadott, minden szekrényajtó kinyitva, szép látvány fogadott minket. A dolgozóban lévő teraszajtónk be volt törve a kilincsnél, úgy jutott be az illető, ki pedig a nappali teraszon távozott, valószínűleg úgy, hogy rajtakaptuk, hallhatta, hogy közeledünk.

Jó pár dolgot elvitt, ami például a munkánkhoz kell, Balázsom laptopját és egyéb munkaeszközeit, ami számára használhatatlan lesz, hiszen ujjlenyomatos a gép, nem tud bejutni rá, neki viszont a mindennapi munkájához kellett, nekem pedig a mobilom, fényképezőgépem, ékszereim tűntek el, többek között. Őrült szerencsénk volt mindemellett, hogy Balázs előző nap mentette le a munkáját, tehát nagy veszteség ebben nem érte, mivel olyan a szakmája, hogy ha ezek az adatok kikerülnek, akkor komolyan bajba kerülhet. De valószínűleg piti tolvaj volt az illető, nem hinnénk, hogy eladná az adatokat, vagy értene a műszaki dolgokhoz, mert akkor sokkal értékesebb dolgokat vihetett volna el.

Még a mélyhűtő is fel volt túrva, eltűntek használati tárgyaink, mint például hajvágó, spray, after shave, mustár (!), fokhagymagranulátum (!) - most lebuktam, hogy használok ilyeneket... :-) Éjjel itt voltak a rendőrök, nyomozók is, akkor néz rá Balázs a nyitott hűtőre, és felkiált, hogy eltűnt a mustár. De mondom itt van, és mutatom a kis üveges bio mustáromat :-) Mondja, hogy neeeem, a nagy globus (az övé)... óóóó, mondom, remek. Másnap nyúl a dezodorjához, sehol nincs. Nyúl a fehérneműs fiókjába, onnan is eltűnt két bontatlan pár zokni...

Ezek csak tárgyak, pótolhatóak, simán elengedjük őket, egyikért sem ejtek könnyet. De a lelki feldolgozás már nehezebb téma. Tudni, hogy valaki ott járt, a legintimebb szféránkba, szentélyünkbe hatolt be, erőszakkal, ez az igazán nehéz. Úgy érzem, hogy megszentségtelenítette, bemocskolta a kettőnk szféráját a "látogatásával". Bárkinek bármit odaadok, szoktam adakozni, végzek karitatív munkát, nem szoktam visszatartani semmit. Kérés nélkül is adok, felajánlok, segítek, ezért számomra felfoghatatlan az, amikor valaki más dolgát veszi el. Hogy erőszakkal betör, ott jár-kel a személyes szféránkban. Olyan ez, mint amikor valaki túl közel jön hozzánk és úgy beszél, pedig mi még lelkileg nem tartunk ott, hogy ilyen közel engedjük magunkhoz

Még aznap küldtem neki egy pozitív gondolatot. Hátha. Ma reggel konstatáltuk az after shave eltűnését, és hogy alatta az én kozmetikumaim ott maradtak, a szintén eredeti zoknijaim is érintetlenek. Balázs azt mondja: csórikám, egyedül él... És tényleg, ez a tragédia az egészben, hogy hiába is veszi el másét, bennünk nem tehet kárt, mert mi itt vagyunk egymásnak, szeretetben, békességben, és ezzel nem tudja pótolni azt, ami az ő életéből hiányzik, legyen az szeretet, megértés, odafigyelés, vagy bármi más.

Kívánom neki azt, hogy teljen meg szeretettel az élete!

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kitartást.

Az, hogy egyedül él, nem biztos. Lehet, hogy csak magára gondolt. Nem vagyunk egyformák.

D.

siccike írta...

Fú, hát ez szép volt! Mármint a pozitív gondolat a végén!!! De tényleg, én erre nem hiszem hogy képes lennék 2 nappal utána!
Amúgy nagyon érdekes a betörés spirituális értelmezése...! Engem is többször foglalkoztatott, amikor másnál hallottam ilyesmiről...Nekem hála a jó Istennek még nem kellett megtapasztalnom, és remélem nem is lesz szükségem ilyen tapasztalásra...! (na, ugyanakkor viszont évek óta nagyon félek a betöréstől, "TÖRÖLDTÖRÖLD"!:-) Többször azt hallottam, h. pl. a betörés olyankor is bekövetkezhet, ha nagyon féltjük a saját intim szféránkat, amit nagyon őrzünk... Vagy amikor éppen hogy nagyon törékeny az adott szféra, és azért féltjük... Ugyanakkor ilyenkor "betörtek" mibe? Vagy valakit "be akarnak törni"? Csak elmélkedek itt magamban... Azért majd oszd meg, ha jutsz valamire ilyen szemszögből is, mert nagyon érdekelne!

Unknown írta...

D.,

meglehet, hogy nem egyedül él. De hogy szeretetre vágyik, az biztos. Mint mindannyian.

Siccike,

rajta vagyok a témán, a lelki háttér lekövetésén. Rengeteg minden eszembe jutott már a napokban, hogy mit üzen. Nekem ez például évek ótaa félelmem, hogy erre jövök haza. Minden alkalommal, amikor korábban rámtört, tudatosítottam, hogy de tulajdonképpen nincs mit elvigyen, maximum a tablet pc-met sajnáltam volna. Mellesleg ezt pedig két hete törtem el, leejtettem és berepedt a monitora, használhatatlan... szóval most zúznak minket rendesen, de azon vagyok, hogy megtaláljam az okokat. 28 és 29 éves kor között, azon belül is pont ezekben a hónapokban érdekes egyéni felállás van az embernél, ami összefügg a szaturnusszal és a meg nem lépett dolgokkal...

Amúgy dec. 8-án, Mária napon Pamacsunkat elüttötte egy autó, de erről még képtelen voltam írni. A betörés pedig Vízkeresztkor volt... És nem hiszek a véletlenekben, csak még nem tudom, hogy mit üzennek. De ami késik nem múlik, nyomon vagyok már.

Tök jót mondasz, én is ezen gondolkodtam, hogy hova nem engedek be és kit, mit, hogy ez ért minket. Balázzsal rengeteget agyalunk rajta, kezdve attól, hogy mit vittek el, az mit jelent, vagy hogy miért pont most, így, stb. A munka témáig már eljutottunk, hogy az lehet egy központja, illetve az elengedés-beengedés témája. Próbáljuk beazonosítani, hogy melyikünk cumója, bár mindkettőnké, de főleg Balázs dolgai tűntek el. A mobilom a kommunikáció blokkjára utalhat, hetek óta fáj is a torkom megint...

üdv,

Nóri

siccike írta...

Juj, ne mááá, a cica is?!!!:-(((
Hát, az biztos, hogy nem egyszerű egy ilyen történés sorozat megfejtése!...
Lehet, hogy az új lakással is összefüggésben van? Na, a tesóm (Vaszati tanácsadó - www.ashambra.hu ha érdekel esetleg) biztos mondaná, hogy tutira "nyitott" a délnyugati oldal, mert akkor lesz idővel betörés... Ugyanakkor, hogy valami pozitívat is mondjak, pont a napokban gondoltam, hogy tesóm teóriái szerint biztosan a sok selyemfestésnek is köze van az új lakáshoz, mert nagyon erős a kreatív oldal!:-)

szepyke írta...

Látod, például ezért sem jó feltenni minden képet a lakásról...
Lehet, hogy innen jött az ötlet és mindenki két perc alatt lekövethető.

Nem Te lennél az első, akit a blog alapján találtak meg és raboltak ki...

Unknown írta...

Szépyke,

Ha az illető látta volna a képeket, akkor sokkal értékesebb helyeken kezd/kutat. Ennek nem sok köze van a blogomhoz, főleg, mivel aznap éjszaka derült ki, hogy már 2 lakásba betörtek a házunkban... És "elfelejtett" tájékoztatni minket az építtető. Mivel frissen költözött/költözik mindenki, nem ismerjük egymást, kihalt minden még, nincs lakóközösség, közös figyelem, sérülkény az egész közeg. Fizikailag annyi a háttere, hogy ezt használta ki az illető, hogy nincs mozgás.

BassJazz írta...

Most olvastam... Részvétem. Én is átéltem egy ugyanilyen betörést, sőt, én is akkor értem haza, és megzavartam őket.. Tőlem sok értékes, sőt pótolhatatlan dolgot elvittek.. Nekem akkor más gondolataim voltak.. "Bár csak visszapörgethetném az időt, és amikor jönnek, már ott várni őket, és..."

Unknown írta...

Drága Zoltánom!

Nem fogja elhinni, de a magától kapott szerkentyűt meghagyta!!! Illetve valószínűleg nem volt rá ideje, mert hazajöttünk! Így hát a holnapi naptól azt használom, akkor lesz meg a kártyám hozzá! Ezer köszönet érte még egyszer!!!

Én azért vagyok hálás, hogy el tudott menekülni, mert Balázs nekiment volna, és az senkinek nem jó... Maximum annyiból, hogy futás közben eldobja a dolgokat.

Tinkmara írta...

Jaj, Norci, borsódzik a hátam az egész esettől. Jobb így, hogy elmenekülhetett.
Sok erőt a feldolgozáshoz. Hihetetlen, milyen dolgokra derítesz fényt a spirituális gondolkodással.

Szabó Gábor írta...

Őszinte részvétem. Igazán sajnálom, nem lehet egyszerű feldolgozni a veszteséget. A földszintes lakásoknak ez az egyik nagy hátránya, pont hasonló okból nem mernék költözni ilyen alacsony szintre. Megnő a betörési felület, nem lehet ablakot nyitva hagyni a besurranók miatt, teraszajtó se lehet soha nyitva. Cudar világ ez. :(

Nem hinném, hogy spirituális háttere van az ilyen balesetnek, max. hogy erősebb zárak, jobb biztonsági riasztó szükséges.

Néha én is elgondolkodom azon, hogy nem kéne jobban odafigyelnem az értékeinkre, jobb zárat szereltetni az ajtóra, még akkor is, ha csak egy lerobbant albiban lakunk.

Névtelen írta...

Esetleg szüksége volt a betörőnek arra a jóra, imára, amit küldtél neki? S ki tudja mindez mit változtatott benne, s később mit nem követ el majd emiatt? pl...

Dia írta...

most tanulom a blog rejtelmeit. előző hsz én voltam.

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies