2009. október 7., szerda

Pamacs segít

Pamacs mindenhol ott van, ahol mi. Mivel még nincs belső ajtónk, továbbra is egy légtérben vagyunk vele. Kudarcba fulladt az a kezdeti - inkább nevezném illuzórikus - törekvésünk, hogy végre kiszoktatjuk az ágyunkból. Akkora ágyunk lett, hogy simán elbújik valamelyik csücskében anélkül, hogy észrevennénk. Hiába tettük az ágy mellé a bútorát, számára vonzóbb az ágyunk, nem hajlandó azon maradni.

Valamelyik nap segített nekem mozaikozni is. (végeredmény később) Kaptunk nászajándékba két doboz mozaikot és hozzá való ragasztót, fugát és dobozt, és ezek most a költözésnél előkerültek. Sokáig rakosgattam a mintát, hogy néz ki jobban, aztán elmentem mást csinálni. Mire visszamentem, közéjük feküdt - még mindig jobb, mintha széttúrta volna őket - és békésen szunyókált az üvegkavicsokon.

A lakáson belül a kedvenc fekvőhelye a szőnyeg közepe és a fotel, amiért Balázzsal megvívnak. Azaz Balázs fogja és lerakja róla nagy örömmel. A fotel tetejéről szokta nézegetni a kertészeket is, ahogy dolgoznak a kertünkön - most épp az automatikus öntözőrendszert építik ki. Néha fikszírozza őket, megközelíti egyiküket, de amint közelebb lépne, behátrál. Amúgy egész jól kiismeri magát a környéken, simán kiengedtük, és visszajön. De a hirtelen kinti zajoktól azért vissza szokott rohanni a lakásba.



Folytatja régi jó hagyományát, és megmászik minket. Hátunkra ritkán mászik, de most elkaptam egy pillanatot, ahogy diadalittasan feszít Balázson.



Eddig Ikeás alátéte volt, de most felemeltem a tálait, hogy ne a földet piszkolja össze. Néha bejön az ötlet, néha nem, mert spontán módon kiveszi a kaját és a földön rágja meg. Jobb napjain viszont egész jól tud belőle enni. Azért majd aláteszek megint egy alátétet.


Vettünk két bárszéket... Na igen, ez is megér egy misét... Kétféle magasságban volt az Ikeában, és persze rosszat vettünk. Azaz én voltam a ludas, mert benéztem. Nagyon siettünk, csak felkaptuk és mentünk. Kár volt, legközelebb körültekintőbb leszek. Jutalmul vasárnap este még vissza kellett mennünk és sorban ültünk a vevőszolgálaton. Pénz vissza, persze 30% levonással, mert látszik, hogy már össze volt rakva, és mehettünk megvenni a kisebbet.

Pamacs segített Balázsnak összerakni a székeket, még az első körösöket, késő este már nem volt ilyen virgonc. Mi is alig éltünk, már félkómásan raktuk automatikusan a csavarokat... De végül szép lett minden, nagyon kényelmesek, egymásba rakhatóak, ami nálunk fontos, mert követi majd további 4-6 db.


Nagyon szereti ezt a régi asztalomat, aminek a tetején üveg van, alatta egy polc. Sokat időzik a polcon, néha befekszik és élvezi a napsugarakat, ami az üvegen keresztül még melegebb.





9 megjegyzés:

Adrica írta...

Nagyon aranyos ez a cicus!!! :)

gondaanyu írta...

Milyen nagy lett ! És a fotelharcban ki győz ? A macskák tudnak olyat, hogy kiteszed a fotelból, aztán mire leülsz ő gyorsan visszaugrik :) (tapasztalat)

Névtelen írta...

A macskák szeretnek a negatív földsugárzásban feküdni. Nem gondoltatok rá, hogy esetleg át kellene nézni az ágy környékét legalább, ha annyira imád ott?

D.

Unknown írta...

A fotelharcban nincs esélye Balázzsal szemben :-) van, amikor majdnem ráül - úgy csinál, mintha -, és a cica gyorsan elugrik :-) jól elvannak.

Igen, gondoltunk már rá, hogy megnézetjük vele a helyet. Úgy terveztük meg a vezetékeket, hogy azt hiszem, pont a szoba közepén keresztezik egymást, ott van a legrosszabb rezgés. Viszont azért így lett, hogy ahol fekszünk, ülünk, ott ne fussanak vezetékek, mert akkor hat negatívan az emberre, ha huzamosabb ideig tartózkodik benne, főleg vízszintes testhelyzetben. Kicsit elmerültünk a radiesztéziában, mire kifundáltuk az egész vezetékezést, padlófűtést, stb.

Névtelen írta...

Az alap földsugárzásra gondoltam (Hartmann rács, vízér és tsai.), az áram csak hab a tortán.

Van rá kütyü, meg praktikák is, hogy eltereljétek az ágy alól.

D.

Unknown írta...

Azt mondják, hogy a hartmann ellen egyedüli módszer az immunrendszer erősítése, mert hiába is teszed odébb az ágyat, vagy tereled el, egy ideig ott marad, de aztán visszakúszik az emberre. :-(

Amúgy még kicsi, azért is ragaszkodik hozzánk ennyire, nem biztos, hogy az ágy érdekli. Bár Balázs szerint mostanában már nincs bent éjszaka az ágyban, csak este jön be és reggel, amúgy meg a nappaliban alszik. Én nem tudom, mert nem figyelem éjszakánként :-) Nappal meg szintén jön utánunk, ott van, ahol mi. Nem jellemző rá, hogy önmagában feküdne az ágyban.

Névtelen írta...

Ez a visszakúszik dolog nekem elég hihetetlennek tűnik eddigi - szakértőtől származó - ismereteim alapján.

De persze a Ti dolgotok.

D.

Unknown írta...

Ha belegondolsz, hogy a betegség is akkor tud csak megtámadni, ha az immunitásod (védelmed) meggyengül, nem is annyira hihetetlen. Láttunk már olyat, hogy valakire valamilyen betegség hatással van, de a közvetlen környezetére nem. Pl. szeptemberben 3-an aludtunk egy szobában egy hétig, és csak én betegedtem le. Ha valaki valamire lelkileg nem hajlamos, akkor gyakorlatilag bármit csinálhatsz mellette, tüsszöghetsz, stb. Ha nincs meg benne az a lelki háttér, ami fogékonnyá teszi az adott dologra, nem fogja megbetegíteni.

Névtelen írta...

Félreértesz.
Természetesen tisztában vagyok a földsugárzás hatásaival, és hogy akkor okoz problémát, ha az ember immúnrendszere (ill. lelke) nincs rendben. Ez egyértelmű.

Én azt az állításodat furcsálom, miszerint az elterelt sugárzás a fix terelés ellenére "visszamenne".

D.

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies