2009. október 8., csütörtök

Lila karfiol!!!

Nem gondoltam volna, hogy zöldségekben meglepetést tud nekem okozni a Bosnyák téri piac, de tévedtem. Tegnap kiszaladtam, mert leapadt az otthoni készlet, és mit találtam...?! Egyik árusnál láttam meg ezt a lila karfiolt. Sokáig nem hittem a szememnek, nézegettem, kerülgettem. Beálltam a sorba, aztán mégis kiálltam belőle, közelebb mentem hozzá, aztán ezt még kétszer eljátszottam, mire elszántam magam, hogy feltegyem az eladónak a magam előtt is hülyén hangzó kérdésemet, ami hirtelen eszembe jutott róla: ez belül is ilyen?


A válasz igen volt. Na jó, mondom, akkor kipróbáljuk, amúgy is imádom a lila színt. Fotózom otthon, nézegetem, gondolkodok, mi legyen belőle... Kicsit már olyan feketés a széle, mint a fehérnek is szokott lenni, úgyhogy túl sok gondolkodási időm nem lesz, valamit kell vele kezdeni, különben szégyenszemre a kukában végzi szegénykém. Valami pároláson, vagy olyasvalamin gondolkodom, ami megőrzi a színét, akár felismerhető is benne. A karfiolleves is érdekes látvány lehet belőle, már ha megtartja a színét. (de tegnap azt már főztem)

Akinek van valami ötlete, tippe, mit érdemes belőle csinálni, az szóljon!!!

Amúgy kicsit utánanéztem a témának, és találtam egy érdekes linket a NatGeo-n: http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=11159 Balázsom ugyanis hazaérve és az első meglepetésből felocsúdva rögtön rávágta, hogy valami módosításon, színezésen mehetett át, és nem volt olyan jó ötlet megvenni. De a cikk megnyugtat, hogy nem génmanipulált.

Ennél már csak ez a zöldség volt érdekesebb számomra, amit kb 2 éve találtam először. Percekig nézegettem a rajta lévő piramisokat - Egyiptom-mániásként teljesen lenyűgöztek. Az íze olyan, mint a brokkoli, én akkor levesbe tettem, nagyon finom volt.

1 megjegyzés:

gondaanyu írta...

Ezt a lilát én símán megfőzném, enyhén sós pici ecetes vízben , aztán sajtszósszal leönteném.

Van lila krumpli is, az számomra elég borzasztó, mondjuk brasói belőle, vagy krumplipüré.

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies