2009. október 21., szerda

Padlizsán ragu sütőben

Nagyon egyszerű ragu padlizsánból, szójaszósszal, hagymával és paprikával.



Hozzávalók:
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db paprika, egy piros és egy sárga
  • 2 padlizsán
  • szójaszósz
  • sörélesztőpehely
  • kevés olaj

Begyújtom a sütőt, és ha felmelegedett, beleteszem a jénai tálat, kevés olajjal az alján. Ha felmelegedett az olaj, beleteszem a csikokra vágott hagymát és a karikákra vágott paprikákat. Sütöm egy keveset, mig össze nem esnek. Jól meglocsolom szójaszósszal, hozzákeverem a kockákra vágott padlizsánt és kevés vizzel felöntöm (a padlizsán is levet ereszt, ezért nem kell sok, elég egy kevés az aljára). A jénai tetejét ráteszem és puhára főzöm. Ha kész, sörélesztőt keverek hozzá és tésztával tálalom.

Serpenyőben is ugyanigy készül, csak nálam a sütő úgyis használatban volt.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies