2009. szeptember 14., hétfő

Belső gyermek táplálás Práter módra

Vasárnap meglátogattuk a bécsi Prátert, hogy egy kicsit örömködjünk, játszunk, féljünk. :-)

Nálunk már szinte hagyomány, hogy Mihály-nap előtt ellátogatunk a Práterbe, hogy adjunk a bátorságpróbáknak, és persze az örömnek. 2 éve még kb. 15-18-an voltunk, most kisebb huzavona után tudtunk csak összeszerveződni. Lemondások, becsatlakozások, elfelejtések sora után álltunk össze.

Végülis 8-ra redukálódott a csapat, két kocsival mentünk ki, de így is nagyon jó volt. Vasárnap hajnali negyed 8-kor találkoztunk a Blahán, hogy időben odaérjünk. Az idő nagyon kedvezett nekünk: mikor 10-kor már bent sétálgattunk, nagyon szép napsütéses idő kerekedett.
Kb. 2,5 óra alatt ki lehet érni Bécsbe, és ha négyen ülünk a kocsiban, akkor 3000-3500 forintból megvan az út. A pályamatricát az itthoni szakaszra elektronikusan megvettük, de egyszer megálltunk Mosonmagyaróváron, megvenni a kinti matricát is. Közben pisiszünet, és beszélgetés volt.

Szombat éjszaka még nekiálltam egy kis kenyérkét sütni a maradék lisztjeimből: árpa, tönköly, búzalisztből készült, teljesőrlésűen, szokás szerint szódabikarbónával. Ezúttal nem szaggattam kis zsömlékre, hanem egyben sütöttem meg, és iszonyatosan finom, omlós lett. Alacsony hőfokon, kb. 180-on sütöttem 40 percig, hogy átsüljön, aztán emeltem a hőmérsékletet 220-ra, hogy ropogós legyen kívülről. Mindenki rácuppant, nagyon finom lett. Mivel nem ajánlatos hullámvasút előtt sokat enni, gondoltam, ennyi elég lesz bemelegítésnek. Kép nem készült, de fogok még ilyet sütni..

A Práter területe nem belépős, ingyenes, hanem a játékokra kell egyenként fizetni. Az átlag belépő olyan 3-4 euró körül van a hullámvasutakra, egyéb forgókra, gokartra. A dobálás, célba lövés olcsóbb, a nagyon extra kilövéses dolgok a legdrágábbak.

Felültünk hullámvasutakra, vizes-csúszdás forgóra, katapultra, forgókra, lőttünk célba, gokartoztunk, stb. A bal oldali képen az egyik "tér" látható, ahol gyülekeztünk. Végig együtt maradtunk, néztük egymást, drukkoltunk :-)

Először egy hullámvasúttal indítottunk, amin iszonyatosan féltem... pedig 2 éve még felültem a kalapácsra is, de ez most így sok volt elsőre... aztán csak borzadtam azon, ki mire vetemedik el... Zoli barátunk korábban ejtőernyőzött, úgyhogy szinte mindent bevállalt, ami pörgött-forgott, kilőtt, stb. A jobb oldali képen egy fekvős hullámvasút látható, amire szintén nem ültem fel... :-)

Nekem legjobban a gokart tetszett, mert ott lehetett menni, száguldozni, büntetlenül. Amúgy félek a sebességtől, nem is vezetek, de itt tök jó volt. Ütköztünk is, előztünk, stb.

Kétféle pályát is kipróbáltunk, az egyik emeletes volt, az nagyon bejött!!!


Balázsék beindultak a lövöldözős, dobálós játékokra is, úgyhogy 3 fiú lőtt nyíllal. Végül Endi el is talált egy lufit, és kapott egy kis piros szivecskés gumi valamit :-) Nagyon jól állt a kezükben az íj, amúgy is erről vagyunk híresek.

Zoli barátunk nagyon szívesen felült volna egy kilövős dologra, ami negatív bungee jumping volt, két rúd között kifeszített ülés, és fellő a fenébe, majd visszaesel, megint fel, stb. 15 euró volt, és végülis a csapat összedobta neki. :-) Aztán kiderült, hogy csak kettesével lehet menni, és Zsuzsi barátnőm is beült mellé. Be voltak kamerázva, mikrofonozva, végig néztük a fejeiket, hallottuk a hangjaikat. Végig kommentálták, nagyon tetszett nekik.

Amikor kijátszottuk magunkat, átmentünk egy taiwani vegetáriánus-vegán étterembe, amit a barátaink ajánlottak. Itt all-you-can-eat rendszer van fél 4-ig, úgyhogy nagyon szerettük és iszonyatosan nagy adagokat termeltünk be... 2-3-szor fordultunk, végigettünk mindent, amit lehetett. Az elején megkérdeztük, hogy mi az, amiben van tej, tojás, és örömmel konstatáltuk, hogy 3-4 étel kivételével mindenből ehetünk. Nagyon hiányoltam a sima, natúr zöldségsalátát, sok volt a rántott, főtt, mártásos dolog, de nagyon jók voltak. A legjobb a sült banán volt, hmmm....!



Ha minden igaz, akkor még tart a budapesti vidámparkban az éjszakai nyitvatartás, azt is megcélozzuk ezen a héten, vagy a következőn!

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies