Még mindig - azaz már megint, részletek itt - tart a candida-diéta...
Folytatom a bizonyos alapanyagokból bizonyos napokon főzést, amennyire lehetséges. Most az árpán volt a sor, már rég ettük, Balázs nagyon szereti, én annyira nem rajongok érte, de nem utálom.
Hozzávalók:
- két fej vöröshagyma,
- 2 paprika
- 1 nagy cukkini
- fél padlizsán
- só, babér, majoranna, kömény, oregánó, bazsalikom és kevés pirospaprika
- zúzott fokhagyma
- fél csomag árpa, beáztatva kb. 3-4 órára
Kevés olajon megpirítottam a hagymát és a paprikát, majd beledobtam a kockára vágott cukkinit, padlizsánt, a fűszereket, és az árpát, majd felengedtem vízzel. Félig megfőztem, a maradék időt már lezárt állapotban, fedő alatt párolódva töltötték.
Tipp: ha nem belefőzzük a "pörköltbe" az árpát, hanem köretként, akkor érdemes megpirítani előtte szárazon (olaj nélkül) és úgy felönteni vízzel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése