Imádjuk a spenótot, ezt a tésztát is rendszeresen készítem, közkívánatra. Ha van friss spenót, abból, ha nincs, akkor mirelit spenót kockákból.
Nagyon egyszerű, gyors, és iszonyatosan finom.
Hozzávalók:
- 1 kg friss spenót, vagy 2 zacskó mirelit spenót-kocka (pl. tesco)
- 1 doboz növényi tejszín, nálam most zab volt
- 2 db bio, élesztőmentes leveskocka, vagy bio vegeta (ha sós, nem kell sózni egyáltalán)
- 4-5-6 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál teljesőrlésű liszt (pl. tönköly, zab, stb.)
- kevés olaj,
- 1 zacskó teljeskiőrlésű tészta (nálam most tönköly fodros kocka volt)
A spenótot kevés olajon megfonnyasztom (ha mirelit, akkor kiolvasztom), megszórom vegetával, vagy beleolvasztom a kockát, és kevés vízben megpuhítom.
Közben a liszthez fokozatosan hozzáadom a tejszínt, habverővel elkeverem, és besűrítem vele a puha spenótot. Ha kell, vízzel felengedem. A legvégén a zúzott fokhagymával ízesítem.
A kifőtt tésztával (a tojásnélküli tészták hamar megfőnek, csak óvatosan velük, könnyen szétfőnek) összekeverem és már tálalható is. Ha van otthon növényi sajt, szórhatunk a tetejére, de anélkül is tökéletes.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése