2009. augusztus 3., hétfő

Vegán tejszínes-spenótos tészta (anti-candidás)



Imádjuk a spenótot, ezt a tésztát is rendszeresen készítem, közkívánatra. Ha van friss spenót, abból, ha nincs, akkor mirelit spenót kockákból.

Nagyon egyszerű, gyors, és iszonyatosan finom.

Hozzávalók:
  • 1 kg friss spenót, vagy 2 zacskó mirelit spenót-kocka (pl. tesco)
  • 1 doboz növényi tejszín, nálam most zab volt
  • 2 db bio, élesztőmentes leveskocka, vagy bio vegeta (ha sós, nem kell sózni egyáltalán)
  • 4-5-6 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál teljesőrlésű liszt (pl. tönköly, zab, stb.)
  • kevés olaj,
  • 1 zacskó teljeskiőrlésű tészta (nálam most tönköly fodros kocka volt)

A spenótot kevés olajon megfonnyasztom (ha mirelit, akkor kiolvasztom), megszórom vegetával, vagy beleolvasztom a kockát, és kevés vízben megpuhítom.

Közben a liszthez fokozatosan hozzáadom a tejszínt, habverővel elkeverem, és besűrítem vele a puha spenótot. Ha kell, vízzel felengedem. A legvégén a zúzott fokhagymával ízesítem.

A kifőtt tésztával (a tojásnélküli tészták hamar megfőnek, csak óvatosan velük, könnyen szétfőnek) összekeverem és már tálalható is. Ha van otthon növényi sajt, szórhatunk a tetejére, de anélkül is tökéletes.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies