2009. augusztus 17., hétfő

Káosz és nyűglődés a konyhában

Kicsit nyűgös vagyok mostanában a főzéssel kapcsolatban. Néha előfordul az is, hogy semmi kedvem főzni, de a fő gond akkor jön, amikor akad... És belelendülök, hogy mennyi mindent lenne jó elkészíteni. A listán már legalább 50 tétel szerepel, és akkor körbenézek a valóságban és lelohadok...

Mivel még mindig húzódik a lakás-projektünk, és talán szeptember közepén be tudunk költözni, de ezt is csak akkor hiszem el, ha már ott vagyunk, és írom róla a bejegyzést :-) Addig viszont ideiglenesen Balázsom munkahelyén vagyunk, a tetőtéri lakásban, ami nagyon szép, dehát mégiscsak irodának készült, annak minden jellemzőivel: íróasztalok mindenütt, irodai székekkel és egy minikonyha, ami nem igazán az én (napi 1-2-szeri) főzési szokásaimra szabott... Ennél a minikonyhánál egybe van építve a rezsó, a mosogató és a hűtő, és hát az amúgy is 30 fokos hőmérsékletnél ha elkezdek főzni, a hűtő szinte leolvad, mindezt napi rendszerességgel. A hűtőben pedig nem fér el az egy hétre előre felhalmozott zöldségkészletünk, állandó tárolási nyűgöm van.

Ráadásul én nagyon szeretem a tepsis, sütős megoldásokat, ami nagyon hiányzik. Szerencsére a candida-kúra miatt édességeket úgysem sütök, de például a rakott ételekre már nagyon vágyunk.

Ahogy elnézem a képeimet, újabb nyűg fog el: ide csak a legszükségesebb felszereléseinket hoztuk át, a többi a szüleimnél van, így hát kb 3-féle tálkával és egy tányérral garázdálhatok, ezt a tálalás és a fotózás sínyli meg igazán.

Szóval nyűglődök, nyűglődök, de próbálok olyan ételeket főzni, ami a mostani alapanyagokból, felszerelésekből kihozható. Mindeközben lelki szemeim előtt lebeg az új konyhám és a kúra utáni ételek...

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies