2009. március 5., csütörtök

Bepótlom...


Nagyon régen nem adtam jelet magamról, ezért most bepótlom :-)

Az elmúlt pár hétben sokminden történt velem, ebből emelnék ki párat. A candida diétát azóta is csináljuk a párommal, és részemről egyáltalán nem hiányolom az édességeket, sem semmi olyat, amit nem lehet enni - kivéve a gyümölcs, és a sörélesztő pehely, de ez még a legkevesebb. Ennyit igazán el lehet viselni. Főzelékeket, gabonákat, házi zsemléket és sok salátát szoktunk enni, de úgy igazából nincs kedvem sem főzni, sem sütni.

Beszereztük ugyan a szteviát (növényi édesitőszer), de két alakalomnál többször nem csináltam vele zabpehelykását: zabpehely, viz, sztevia, vanilia por, fahéj, ezeket összekeverem és kevés állás után már fogyasztható is - amikor a zabpehely megszivta magát a vizzel és megpuhult.

Főzés terén mostanság nem vagyok túl kreativ, amúgy sem mozgat meg annyira az evés, mint korábban. Inkább a nyersekre vágyom, a sok salátára. Lehet, hogy majd erre fogok fókuszálni és felteszek nyers recepteket is.

Ami életünk egyik legnagyobb eseménye: megkötöttük az előszerződést a lakásunkra, most már nincs visszaút, költözünk! :-) Pár utcával arrébb leszünk csak, úgyhogy a környezetváltozást annyira nem fogjuk megérezni. :-) A rossz idő miatt a belső munkálatok épp állnak, de remélhetőleg 2-3 hét múlva megkezdik a falazást. Majd ki kell válogatnunk a burkolatokat, készül az elektromos terv, az álmennyezeteken, világitásokon is gondolkodunk már. Állandó látogatói vagyunk a különböző lakberendezési áruházaknak, vagy fizikailag, vagy virtuálisan, az interneten. A konyhát is közösen megterveztük, de az még annyira odébb van, hogy egyelőre pihenőpályára tettük a terveket. De azért nézegetjük a stilusokat, szineket, formákat. Nyitott szemmel járunk mindenfelé, nézzük az árakat, tervezünk, költségvetést készitünk, stb. Mondhatni éjjel-nappal a lakással foglalkozunk... Ha nem az újjal, akkor a régivel, ugyanis naponta 2-3 ingatlaniroda megkeres, hogy meg akarják hirdetni, pedig én inkább konkrét vevőre vágynék, mintsem még több ingatlanirodára. Persze az előbb egy újabb palizott be a hirdetésre. Végülis eggyel több vagy kevesebb, az már mindegy, csak valaki vigye :-)

Ezen kivül pedig szerdánként karitativ tevékenységet végzek (szendvicseket csinálunk hajléktalanoknak), és mindig nagyon jó hangulatban telnek ezek az alkalmak.

Szóval ennyi külsőleg, belsőleg pedig a gyereknevelés foglalkoztat, jó lehet tudni, hogy mi zajlik lelkileg-szellemileg a gyermekben, mindenféle életkorában. Steinernek sok előadása volt a témában, nagyon szeretnék ezekben elmélyülni majd, illetve vannak olyan ismerőseim, gyógypedagógusok, waldorf pedagógusok és gyakorló anyák, akiktől ezeket a tudásokat be fogom tudni szerezni. Rengeteg dologra kell odafigyelni, például a gyermek temperamentumára, életkorára, a világban való elhelyezkedésére, stb. Vasárnap az ölemben üldögélt a párom keresztfia (2 hónapos) és mindketten nagyon élveztük. A bátyjával (2 éves) is szeretjük egymást, és kiváncsi vagyok, hogy a saját gyermekeimmel milyen lesz majd... Kezdenek éledezni az anyai ösztöneim, és kb. 1-2 év múlva már ki is élhetem, ha minden igaz :-)

Ui: ilyen és ehhez hasonló látványterveket gyártunk mostanában a párommal... Próbáljuk megjeleniteni a leendő lakásunkat, csiszoljuk az elképzeléseket, új ötleteket szerzünk, stb. Hát jelenleg igy néz ki a konyha tervünk, de hétről hétre változik... Ahogyan magunkat ismerem, végleges csak szeptemberben lesz szerintem, amikor már ott van az asztalos a legyártott bútorral :-)

3 megjegyzés:

Bogi írta...

Szia Norci!

Örülök, hogy haladnak a dolgaitok!
A gyerekneveléshez, ha nem sértődsz meg, adok pár tippet, bár még csak 4 hónapnyi tapasztalatom van. :)
1. Amíg várandós vagy, addig olvass el mindent, amit a témában szeretnél, mert utána nem lesz időd. ;) Tényleg. Na jó, lesz, de nem sok.
2. Jól jegyezd meg, amit szeretnél megjegyezni, mert amikor ott vagy a gyerekkel, akkor nem lesz idő kikeresni a könyvből, hogy hogy is válaszoljak a gyereknek.
3. Akartam mást írni? Ja, olvasd el Haim Ginott: Szülők és gyermekek című könyvét, és Margot Sunderland: Okosan nevelni tudni kell. Ez a kettő szerintem az alap. Steiner meg a többi majd ha megszólal a gyerek. :D

Az a szép, hogy a pocakos lét felkészít már: nappal alszol, este meg kijársz pisilni. Szóval megfordulsz, ahogy a gyerek is első pár hónapjában délelőtt alszik, és este sokáig fent van. Később persze beáll emberi léptékre. :)

Ja, és persze sok dolgot úgysem fogsz úgy csinálni, mint ahogy a könyv olvasásakor eltervezted. Egyszerűen nem jut eszedbe, vagy fáradt leszel hozzá. Tapasztalat. ;)

Na jó, a többit majd ha pocakos leszel. :D

Üdv,
Bogi

Unknown írta...

Szia Bogi!

Köszönöm a tippeket! :-) Persze az ember eltervezi előre, hogy mi mindent fog csinálni, aztán olyan gyorsan elrepül az a kilenc hónap, hogy lehet, hogy egy könyvet sem fogok tudni elolvasni. Viszont úgy szeretném, hogy kijegyzetelem a legfontosabbakat belőle, az viszont jóval több időbe kerül. Azzal is rögzül, tudatosul a dolog.

Köszi a könyvajánlót is, majd beszabadulok egy könyvesboltba és összeválogatom a szakirodalmat. :-)

Neked milyen volt a 9 hónapod?

üdv,
N

Bogi írta...

Szia Norci!

Nekem elég zűrös volt a 9 hónapom, mert ugye az elején még Szegeden laktam, Gábor meg Fehérváron. Az első 20-22 hetet Szegeden töltöttem. És a családdal is kicsit zűrös volt, anyu nehezen fogadta el, Gáborral sem voltunk egészen biztosak benne, hogy hogy tudjuk felnevelni a babát. Aztán ideköltöztem, és megoldódott minden. Minden nap találkozunk, együtt vagyunk, ez nagyon jó. Én szerettem pocakos lenni, főleg a végén. Szerettem a pocakot. :) Még ha nehéz is volt pl a negyedikre feljönni, de hát most sem könnyebb, ha magamra kötöm hordozókendőben. Sőt. Csöndesebb volt, meghittebb a pocakos lét. Megvan a maga hangulata, elmélyülsz. Ugyanakkor fel kell készíteni a férfiakat, hogy bizony akármilyen vitamint szedsz, akármennyire odafigyelsz, hogy ne legyen hiányod, azért a hormonok hülyülnek, és ne lepődjenek meg, ha elsírod magad csak úgy. Én minden filmen sírtam, és a babás könyveken is meghatódtam. Szerintem ez normális.

Az, hogy három részre osztják, az is megvolt nálam. Az elején csak aludtam volna mindig. A közepén nagyon bírtam mindent, csak hát akkor meg görcsölt a pocak. (MagneB6-ot mondják az elejétől erre). Akkor mentünk Mosonmagyaróvártól Debrecenig, meg Kecskemétre, Szegedre, Pesre, sokfelé. Aztán szépen lelassultam. De a napi egy óra séta megvolt. És akkor szépen lassan befelé fordultam, a végén meg egészen elviselhetetlenül undok is voltam :) De egy darabig simán ráfoghatod a hormonokra. Mert én is szedtem pl B-komplexet, mégis zizi voltam.

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ha van kérdésed, nyugodtan kérdezz még. :)

Bogi

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies