2017. május 11., csütörtök

Álkandalló - a nappali éke elkészült!



Korábban már írtam arról, hogy álkandalló készítésébe fogtunk az ősszel. Nagyjából készen is lett Karácsonyra, de a finom részletek még sokáig hiányoztak, mert párhuzamosan több dolgot is szoktunk fabrikálni.

Az egyik Facebook-os csoportban hirdetett valaki egy csodaszép, angliából rendelt tapéta maradékát, ami nekünk tökéletesen megfelelt a polcok hátterének. Türkiz-arany színű, geometrikus minta csodaszép textúrával, 2000 forintért.



Először az álkandalló mögé, a fal közepére, a tükör szélességében függőlegesen szerettem volna végigfuttatni, ám ez túl sok lett volna a mintából, textúrából, úgyhogy úgy döntöttem, hogy csak a szekrények hátterének adok vele egy kis hangulatot.

Az álkandalló "tűzterét" fekete műkővel raktuk ki (még fugázásra vár), alul és felül védelemként pedig alumínium lapot kapott.

Most bemutatom nektek a nagy durranást: ez nem csak egy szép látványelem, hanem annál sokkal több!

Elrejti azt, amit egy nő nem szívesen lát a nappalija közepén, egy férfinek viszont elengedhetetlen oda: a TV-t. 

Az előző tulajdonos által itt hagyott garázskapu-nyitót fabrikálta bele a férjem, és az egész álkandallót úgy terveztük meg, hogy a tv-nek, illetve az erősítőnek helyet adjon.

Így néz ki kinyitva: 



És amikor a TV kiemelkedik belőle:




A motor nem a leghalkabb darab, de a célnak tökéletesen megfelel. Férjem azt is megoldotta, hogy lefelé menet szép lassan, fékezve zár be a fedél, nem esik be a TV, sérülésnek nincs esélye sem.

Az okozott még fejtörést, hogy a jelet is fogja a TV, és ki tudjon emelkedni, de azt is ügyesen megoldotta. Technikai részleteket erről nem tudok mesélni, ez maradjon az Ő titka. :-)

Az álkandallónk immár tényleg a nappali fókuszpontja és a ház éke lett. Mi pedig irdatlan büszkék vagyunk rá, hogy újabb közös alkotásunk született a jól bevált munkamegosztásban: én az esztétikát, férjem a műszaki részt tette hozzá.

Kívánok nektek is sok örömteli közös alkotást!



Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies