2016. december 8., csütörtök

Álkandalló készítése házilag, mdf lapokból

Cirmi birtokba vette a félkész álkandallót








A kandalló az kandalló... Avagy a macska esete a félkész álkandallóval.


Egy éve várom ezt a kandallót, ami most végre készülő félben van! Még pár réteg festés, díszlécek, burkolás, és a fő attrakció bele... Merthogy ez nem egy sima álkandalló lesz, hanem egy média center, erősítővel, és tv-vel! A tv gombnyomásra előtűnik majd a hátuljából, így nem kell a fő életterünk közepén egy tvnek díszelegnie, elég csak akkor nézni, ha be is van kapcsolva. :)

Az egész onnan indult, hogy azon dilemmáztunk, hogy kell-e tv a nappaliba, vagy sem. Mert jól jön néha, az nem kérdés, de hogy ezért az évi néhény esetért minden nap lássam a szobánk főfalán, azt nem találtam jó ötletnek. Annyi más szép, esztétikus megoldást tudnék elképzelni fókuszpontnak, mint egy tv-t... Férjem viszont ragaszkodott hozzá, hogy ott legyen a közösségi térben, ezért kitaláltunk egy köztes megoldást. Mint a népmesékben, hozott is, meg nem is, ott is van, meg nem is. :)

Egy gyors papír rajz, majd két nap 3D tervezés - ez az egyik élvezeti rész egy férfinek. Lapszabászat rendelés mdf lapból, és egy nap szerelés, illetve alapozás után most itt tart a projektünk - és Cirminek már tetszik! Talán ezen a hétvégén sikerül lefestenem, kap még pár díszlécet, aztán kezdődik a mérnöki játék: a motor, tv és emelőszerkezet belekerül. Remélhetőleg kész lesz karácsonyra, hogy mi is élvezhessük.

Inspirációs képek álkandallókhoz










Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies