2010. szeptember 21., kedd

Nyomasztó bevásárlóközpontok


Nagyon ritkán megyek csak be egy-egy nagyobb bevásárlóközpontba, de mostanában, kb. 1-2 hónapja nem voltam. Hamarosan itt a karácsonyi szezon, amikoris hömpölyög a tömeg, főleg az utolsó napokban, úgyhogy pláne el fogom kerülni az ilyen helyeket.

Az elmúlt hónapokban több barátommal beszéltem, és mindenki arról számolt be, hogy valami nyomasztó, súlyos hangulat, atmoszféra, energiák - ki minek nevezi - uralkodik bent. Úgy jön ki az ember, mintha zombi lenne, teljesen lemerülve, kikészülve. Én is tapasztaltam korábban, de annak tudtam be, hogy fáradt vagyok, vagy túl sok volt az inger, ami ott egy másodperc alatt ér. Vajon miért van, mi ez a jelenség? Ti tapasztaltatok már ilyet? Ha igen, hol, milyen helyeken?
Nézem néha a boltokat, egyes boltok berendezése sötét, fekete falak, villódzó fények, sárga, élénk logo, és egész nap szeletelős tucctucc zene... és az eladók napi 8-10-12-14 órákat ott töltenek, fény és levegő nélkül, nagyon durva körülmények között... Tényleg ez kell nekünk?

2 megjegyzés:

Zsófi írta...

A levegő keringetésük rossz. Kisebbre tervezték, mint amekkorára kellett volna, vagy kispórólták a cuccot, de az biztos, hogy elhasznált levegőt szívsz be. Az állandó 26-30 fokot nem is említem.

Nem az ingerekkel van baj. (A feng shui szerint pl. a tv az segít a csí áramoltatásában. :-D)

Névtelen írta...

Egy szó: direkt. :(
Direkt van elviselhetetlenül meleg azért, hogy használd a ruhatárat, mindenképp térj be a kajálda részre legalább 1 üdítőért vagy fagyiért. És ha már itt vagy, telenyomják a fejed mindenféle zajjal ami nem nevezhető zenének mert olyan torz a hatalmas zsivaj miatt és ha még ehhez hozzátesszük az erős neonfényt, egyből lefáradsz egy pillanat alatt. Eredmény: innod kell ott és akkor egy kávét vagy energiaitalt. No de üres gyomorra? Akkor irány a kajálda rész. Ha ellenállsz és bemész inkább egy tüctüc-zenés, a többi bolthoz képest sötét üzletbe hogy legalább a szemedet pihentesd, akkor az fog kivenni belőled csomó energiát, hogy nem ismered az üzletet meg a kínálatát. Sajnos nagyon jól ki van ez találva, pontosan úgy, hogy ki legyünk szépen szipolyozva. :(

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies