Az új konyhánkat ezzel a régi, jól bevált receptemmel avattam fel.
Ideiglenes lakunkban főleg a sütő hiánya okozott gondot, mert korábban nagyon sokszor sütöttem tepsis ételeket. Köztük ezt a nagyon egyszerű rakott zöldséges tálat. ű
A burgonyás rakottaknál a krumplit nem szoktam előfőzni, mert felesleges idő és energia. Vékonyra vágom a burgonyát és simán megpuhul a többivel együtt.
Hozzávalók:
- Burgonya
- padlizsán
- cukkini
- paprika
- vöröshagyma
- fűszerek: mexikói fűszerkeverék (ataisz), hagymás rostélyos fűszerkeverék (E-nélküli)
- olaj
Egy nagy tepsi aljára kevés olajat teszek, rá egy réteg vékonyra vágott burgonya kerül, fűszerrel a tetején. Aztán szeletelt hagyma, karikákra vágott paprika, padlizsán és cukkini követi. Közben fűszerekkel megszórom, és a legtetején szintén egy sor krumpli zárja a tálat. Alufóliával lefedve 180 fokon 50 perc alatt jól átsütöm, és pár percig csak felső sütéssel megpiritom.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése