2009. október 11., vasárnap

Tepsis zöldségek


Az új konyhánkat ezzel a régi, jól bevált receptemmel avattam fel.


Ideiglenes lakunkban főleg a sütő hiánya okozott gondot, mert korábban nagyon sokszor sütöttem tepsis ételeket. Köztük ezt a nagyon egyszerű rakott zöldséges tálat. ű

A burgonyás rakottaknál a krumplit nem szoktam előfőzni, mert felesleges idő és energia. Vékonyra vágom a burgonyát és simán megpuhul a többivel együtt.

Hozzávalók:

  • Burgonya
  • padlizsán
  • cukkini
  • paprika
  • vöröshagyma
  • fűszerek: mexikói fűszerkeverék (ataisz), hagymás rostélyos fűszerkeverék (E-nélküli)
  • olaj

Egy nagy tepsi aljára kevés olajat teszek, rá egy réteg vékonyra vágott burgonya kerül, fűszerrel a tetején. Aztán szeletelt hagyma, karikákra vágott paprika, padlizsán és cukkini követi. Közben fűszerekkel megszórom, és a legtetején szintén egy sor krumpli zárja a tálat. Alufóliával lefedve 180 fokon 50 perc alatt jól átsütöm, és pár percig csak felső sütéssel megpiritom.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies