2009. szeptember 21., hétfő

Költözés!!!

Jujj, de régen nem írtam már!!! Nagyon sűrűek voltak a napjaink csütörtöktől tegnap éjszakáig meg sem álltunk. Begyorsultak az események a lakás körül.

Kezdődött azzal, hogy végre csütörtökön lerakták a padlónkat, ki is mentünk megnézni, gyönyörű lett. A dreamfloornak az éden kategóriájából a seagrass zen-t választottuk a nappaliba, közlekedőbe, ugyanennek a családból a seagrass spiritet pedig a hálóba. Ezek feláras kategóriát képeztek, viszont még tavasszal beleszerettünk Balázzsal, úgyhogy eldöntöttük, hogy ez lesz. 4000/nm, tehát nem horror ár, laminált padló, amit majd tönkretehet a gyerek, és nem 12 ezres négyzetméterárú parkettát kell alkalomadtán lecserélni. A dolgozóba viszont alap parkettát kértünk, találtunk egy nagyon szép kis darabot, ami illik az oda tervezett bútorokhoz is. Képeim nincsenek még, mert kint hagytam a lakásban a gépemet...

De folytatva a történetet az alap parketta a dolgozóban majdnem olyan lett, mint a sötétebb tengerifüves mintázatúnk, ami feláras volt... mivel kis minta alapján választottuk ki, nem gondoltuk volna, és amikor kiszállították, nagyokat pilláztunk, hogy mi nem ezt kértük, de maradhat, mert szép :-) De valószínűleg ezt kértük, csak nem ismertünk rá.

Mivel aznapra (csütörtök) kész lett a parketta, másnap reggelre kértünk takarítást, hiszen kész is lettünk ezzel - kisebb-nagyobb elmaradások kivételével. (Péntek reggel úgy ellepték a takarító nénik a lakást, hogy be sem fértünk szinte :-)) Feri bá'-val (építésvezető) megbeszéltük, hogy akkor hétvégén jönnénk is pár bútorral. Belementek, de azért hát jó lenne, ha akkor át is lenne adva a lakás műszakilag legalább. Kapunk kulcsot, és akkor jöhetünk.

Gyors szervezkedés, Balázs telefonálgatott, elértük az építtető ügyvezetőjét - Matyi, a vad motoros, fiatal srác -, hogy pénteken délután átadja nekünk a lakást. Közben szereztünk autót is, Balázs sógora, Feci jóvoltából. Pénteken délután még útbaejtettük az ajtóst is és több hónapnyi huzavona után végül megrendeltük az ajtókat. Korábban volt már kint az ajtós srác, hogy felmérje a terepet, de míg nem tudtuk, hogy mikor lesz parkettánk, nem tudtuk megrendelni nála. De majd most.... Jó párszor rákérdeztem Balázsnál, aki váltig állította, hogy az ajtó megvan 3 nap alatt, hogy azért kérdezzünk rá. Végül kiderült, hogy 3 hét az a 3 nap, úgyhogy még odébb lesz, mire ajtó mögött tudunk wc-zni :-) De ez a legkevesebb.

Aztán még pénteken rohanás az építkezésre, Matyival terepszemle, átadta a kulcsokat. Innen Ikea, mert meg kell venni a mosogatótálcát, hiszen kedd-szerda magasságában jönnek Robiék a konyhánkkal. Az egész költözést ezért nyomtuk meg igazándiból, mert a korábban már megvett sütőt, mosogatógépet, stb, mindenképpen be kellett vinni az építkezésre. És hamár ott vagyunk, hogy kocsit szerzünk emiatt, akkor már egy lépésben visszük a nagyobb bútorokat is. Viszont hiányzott még a beépíthető hűtő, amit már kinéztünk az Ikeában, és pénteken ki akartuk fizetni, hogy szombaton a költözködésnél időt spóroljunk és ne kelljen sorba állni, hanem csak elhozzuk a külső raktárukból. de nem engedték, mert a konyhaosztályon közölték velünk, hogy csak aznap lehet elvinni, amikor kiírják nekünk és fizetünk. Úgyhogy szombaton még oda is el kellett menni.

Szombat reggel a szüleimnél kezdtünk, bepakoltuk a kocsit, aztán elhoztuk a kanapét is, ami 2 hónapja ott dekkolt a Quattro Mobiliben. Kivittünk mindent a lakásba, szerencsére be tudtunk úgy állni, hogy a teraszajtón jó gyorsan bedobtunk mindent. Kb. 4-re értünk a szüleimhez, akik még reggel bevásároltak nekünk a piacon zöldségeket és Anyum csinált nekünk lecsót, hogy legyen mit ennünk. Megettük, és rohantunk vissza a lakásba.

Neki is álltunk az ágy összerakásának, viszonylag hamar meg is voltunk vele. Aztán folytattuk volna a szekrényekkel, Gábor barátunk már majdnem ott volt nálunk segíteni, amikor észrevettük, hogy nincsenek meg hozzá a csavarok, szerelvények... Merthogy amikor szétszedtük őket, bezacskóztuk felirattal, mindennel és eltettük jó mélyre egy dobozba a szüleimnél, mondván, arra úgyis csak a költözésnél lesz szükség. Úgyhogy ezt bebuktuk, Gábor feleslegesen jött át hozzánk.

Vasárnap reggel megint mentünk a szüleimhez, kitettük náluk Pamcsatkát, hogy had élvezze a kertet, hiszen egész napra otthon hagytuk volna bezárva, amit nem szeret. Aztán ki a lakásba, összeraktunk egy egész szekrényt... Ennyit még ember nem szerencsétlenkedett, mint mi. 3 majdnem teljesen ugyanolyan szekrényünk van, aminek az ajtói-oldalai össze-vissza hevertek a lakásban. Kétszer indultunk neki, ugyanennyiszer raktunk össze rossz oldalt rossz alj-jal, mire rájöttünk, hogy melyik melyiké. Szóval 3 óra alatt sikerült összeszerelnünk egy szekrényt. Nade sebaj, innen szép nyerni, délután már jobban fog menni, csak az első nehéz. Így is lett, jött Gábor, és hamar megvoltak a fiúk a másodikkal. Aztán bementem a szobába, ránéztem a padlón heverő lábazatra, amit kihagytak... újra szét, aztán össze. A 3. már hiba nélkül ment :-)


Közben vettünk egy nagyon-nagyon szép anyagot, amit a jysk-ben már régóta nézegettem. Asztalterítőnek árulják, viszont óriási nagy, 160*240-es méretben volt, leárazva 2000 ft-ra. El is mentünk megnézni, mert beindította a fantáziámat. Az anyaga 100% pamut, teljesen rendben van, úgyhogy Balázs beleegyezésével ez lesz a függönyünk, az aljára teszek egy vékony szatén szegélyt, és gyönyörű lesz. Nade ehhez nekünk 6 db kellett, és csak 5 volt a boltban. Áttelefonáltattunk a másik boltjukba, ott még volt. Rohanás át, megtaláltuk a függönyt, de nem volt kiírva az ára. Visszük a pénztárhoz megkérdezni: 1500 ft. Nem hiszünk a fülünknek, mutatjuk a számlát, hogy 15 perce még 2000 volt a másik boltban. Kiderült, hogy szabadáras a termék, mert kifutó, és minden bolt annyiért adja el, amennyiért tudja/akarja. Mindegy, 2000-ért is nagyon jól jártunk vele. Ugyanolyan mintázatú tányéralátétet és szalvétát is szereztünk hozzá.


Este 8-ig fúrtunk-faragtunk mindenfélét a lakásban, a karnissal még nem jutottunk dűlőre, de fent van legalább egy lámpa, a dolgozó szinte teljesen kész, a nappali is. Szerdán jön a konyhánk, és hétvégére már egész lakás-formája lesz a helynek. Nekem folyamatos dekorálási kényszerem van, küzdünk Balázzsal, mert nem engedi, hogy virágokat és dekorációkat vigyek át... :-)

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies