2008. december 17., szerda

Főtt vagy nyers?

Miket is főztem mostanában? Először is volt spenótos tészta, az örök favorit. Aztán főztem Cica-féle "húslevest", aminek természetesen semmi köze a húshoz, de kísértetiesen hasonlít hozzá - recept később. Volt még terítéken sárgaborsófőzelék fasírttal, valamint a sajtmártásos tészta, de olyan gyorsan elfogyott, hogy kép sem készült róla. Mindezt megtoldottam (kétszer is) zabpelyhes keksszel, párom nagy örömére.

Szóval ezektől hízunk mostanság - de tényleg, fejenként 1-2 kilót -, és egyre kevésbé van kedvem bonyolult ételeket készíteni. Mármint fejben igen, canelloni- és lasagne tészta mosolyog vissza napok óta a fiókból, már lassan én is nekiállnék a szaloncukornak, de valahogy mindig az egyszerű ételek mellett döntök, azok valósulnak meg. Kicsit besokalltam, néha jobban esik pár szelet vajas pirítós rengeteg salátával, mint a főtt étel. Ilyenkor napokig ezt eszem ebédre, nem is kell több.

Amúgy mondják, hogy az egyszerű ételek a legnagyszerűbbek, és kulináris élvezetek ide vagy oda, jobban is esnek... A minap az fogalmazódott meg bennem, hogy bármennyire is szeretem az extra ízeket, töltött, rakott, így főtt, úgy sütött, ezek csak töltelékek a pocakomban, mert nem ezek éltetnek - szó szerint. Ha nem ennék mindig, minden mellé nyerset, sok-sok salátát, reggelire gyümölcsöt, nem tudom, mi táplálna, adna erőt.


Érdekes érzés ez így, gasztrobloggal rendelkezve - bár valahol tagadnám a gasztrobloggerságot, mert az enyém amolyan mindenféle, aminek bár szerves részét képezi az ételek

Azt hiszem, ideje amúgy is egy 3 napos böjtnek, vasárnaptól keddig meg is csinálom. Szükségem van egy kis roborálásra, zöldséglevekkel, teákkal, tisztulással, mozgással, szaunával, stb.

1 megjegyzés:

Szabó Gábor írta...

Számomra egyértelművé vált a kérdés: NYERS

Hadd mondjam el milyen csodák történtek velem 4! hét után:
- reggel úgy ébredek, hogy nincs lepedék a nyelvemen! (korábban mindig volt és ezt sokan természetesnek vélik)
-sokkal energikusabb vagyok (az átálláskor viszont többet aludtam, igaz a szervezetem is elég erősen méregtelenített)
-étkezés után nincs az a teltség érzet, amit mindig lehet érezni a főtt ételek után. Még ha szó szerint degeszre is ettem magam.
-a gyomrom hihetetlen rugalmas lett, hatalmas mennyiség elfogyasztására vagyok képes, és utána ugyanilyen gyorsan kiürül a táplálék a gyomromból és újra összeszűkül a gyomor, és a táplálék kevesebb mint 24 óra alatt végighalad rajtam! (és persze nincs se hasmenés, se székrekedés)
-a böjt még intenzívebb, érzem hogy a testem még több méregtől szabadul meg - ilyenkor búzafű lét iszom -
-gyakorlatilag fel lehet rúgni a "csak reggel eszem gyümölcsöt" szabályt! Hihetetlen!!! Mivel ennyire könnyű és természetes ételeket eszem és nem zsírosakat, a saláta is hamar megemésztődik és következő étkezésnek jöhet valami gyümölcs. Természetesen semmilyen probléma nem jelentkezik. (A 811 könyvben olvastam, hogy azért van ez a "csak reggelre gyümölcs szabály" mert kb. kell egy este+éjszaka idő az emésztőrendszernek míg maradéktalanul kiürül a főtt kaja után, és a fő ludas ebben a zsír! még ha növényi eredetű is.

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies