2016. március 31., csütörtök

Lakásból otthont! - Hálószoba és babasarok kialakítása





Hamarosan érkezik a baba Zsuzsiékhoz, akiknél hálószoba átalakításra volt szükség. Ha bővül a család, vagy költözés zajlik, sokszor átrendeződik az életünk, terünk, és a már meglévő bútorokhoz, adottságokhoz igazodva kell kialakítani az új terünket. 



Ez esetben Zsuzsiéknak egy hatalmas beépített szekrény volt ez az adottság, amely a 80-as évek stílusának megfelelően fenyő, lamellás ajtókkal uralta a teret. A fal is általam "hirtelenzöldnek" nevezett színű volt, amely túl sok volt Zsuzsiéknak, ezért egy meleg barna színt választottak az ágy mögé, a többi falat pedig fehérre festették. Azonban ez még túl üresnek, sivárnak hatott, ezért azt találtam ki, hogy a szekrényt fessük le kékre, mely Zsuzsi kedvenc színe, valamint nagyon jól kombinálható a barnával. A kék-barna-fehér hármassága nagyon jól mutat egymással, és a fenyő ágykerettel és komóddal is jól kiegészítik egymást. Zita nekilátott és kb. egy nap alatt száradási időkkel le is festette több rétegben. Így lett a hatalmas fenyő szekrényből egy kicsit görögös beütésű kék tároló, fehér gombokkal. Még elképzelhető, hogy egy-két fehér madárka vissza fog köszönni a szekrény kékjén is.

Az ágy mellett fog elhelyezkedni a kiságy, amely fölé pedig egy fa motívumot festettem Zsuzsi ízlésének megfelelően, madárkákkal, virágokkal. A kék fa önmagában túl erős, kontrasztos lett volna a fehér falon, ezért világos kékkel és világos barnával kombináltam, hogy lágyítsa az összhatást. Ezeket természetesen a szekrény kékjéből és a fal barnájából kevertem, fehér hozzáadásával. A rajzba belecsempésztük az egymásra szerelmesen néző madárpárt és a tavaszi, virágos hangulatot, hiszen a kicsi tavaszi ajándékként érkezik nemsokára. 


Beépített szekrény, átfestés előtt 


Készül a faldekoráció

Kész hálószoba a leendő babasarokkal

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies